Коментар на Андрей Андреев, инспектор в БАБХ, споделен във Facebook

...
Коментар на Андрей Андреев, инспектор в БАБХ, споделен във Facebook
Коментари Харесай

В Булгаристан е така. Когато министър ти е Деса Танева – също!

Коментар на Андрей Андреев, контрольор в БАБХ, споделен във Фейсбук

В Булгаристан е по този начин. Когато министър ти е Деса Танева - също!

Снимано през днешния ден (бел. ред вчера), в 15:45 часа, област Сливен.



Като основен контрольор по растителна отбрана към едно от регионалните подразделения на БАБХ, ПУБЛИЧНО декларирам, че се СРАМУВАМ от сътрудници, които пелтечат пред камери, когато има лабораторни доказателства, че в трупчетата на пчели има остатъчни количества от един или различен препарат за РЗ!!!

СРАМ ме, че същите " специалисти " си разрешават да пишат в отчети и впрочем, че откритото количество химикал от ПРЗ не???БИЛО ДОСТАТЪЧНО???, с цел да се счита, че пчелите са умрели от същия. Такова разбиране " не задоволително " в законодателството НЯМА!!!

СРАМ ме е, че през така наречен " преход ", глобените земеделци за изтравяне на пчели се броят на пръстите на едната ръка, при все, че годишно в благата ни татковина се тровят хиляди пчелни колонии.

Заявявам го най-отговорно - ВСЯКА ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ съдебна експертиза ТРОВЯТ ХИЛЯДИ ПЧЕЛНИ СЕМЕЙСТВА, а вие, министри, шефове на организации и всички с пълномощия, в случай че желаете ме уволнете дисциплинарно!

Защото в случай че съм контрольор в системата на БАБХ от близо 2 години, то съм пчелар от 8, а през последните 4 съм в управителния съвет на съдружие " Родопска пчела - Смолян ", член на съм на десетки пчеларски групи и сигурно съм наясно какви са практиките при всеобщия земеделец, в частност - зърнопроизводител, зная по какъв начин се реализира " контролът " върху същия и на първо място - ЗНАЯ КОЛЕГИТЕ МИ ПЧЕЛАРИ ОТ ВСИЧКИ ТОЧКИ НА СТРАНАТА КАК СТРАДАТ ВСЯКА ГОДИНА ОТ АРЕНДАТОРИ И АДМИНИСТРАТИВЕН АБСУРД!
 В Булгаристан е по този начин. Когато министър ти е Деса Танева – също!

Въпросният примат с трактора, уважаеми сътрудници от БАБХ, първо нарушава възбраната да се третират посеви във фенофаза " разцвет " (Чл. 33(1) от Закона за пчеларството), второ - третира след 10 часа сутринта и както се вижда - преди залез слънце. Да не приказваме, че рапица в тази фаза най-вероятно се третира против рапичен цветояд, тоест с инсектицид.

Искам да схвана ще бъде ли наложена глоба до 5000 лв. на въпросния индивид, в случай че същият е физическо лице (Чл. 45(1)), или 10 000 за юридическо (Чл. 45(2) от Закона за пчеларството).

Бесен съм!


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР