Комедийната фурия ще играе Столетие мое, от театъра готвят щадящи

...
Комедийната фурия ще играе Столетие мое, от театъра готвят щадящи
Коментари Харесай

Стоянка чуква 96 на сцената на Сатирата

Комедийната хала ще играе Столетие мое, от театъра готвят щадящи силите ѝ изненади

На сцената и под тътена на нестихващи овации – по този начин ще посрещне Стоянка Мутафова рождения си ден. Най-възрастната интензивно работеща актриса в света ще чукне 96 със Столетие мое в Сатирата, а изборът на датата за представлението – 2 февруари, не е инцидентен.

„ Годишнината не е кръгла, само че цифрата 96 е впечатляваща и би трябвало да бъде маркирана уместно. Ще ѝ скроим най-малко две-три изненади, за които мога да загатна единствено, че ще бъдат щадящи за здравето ѝ. Протяжните приветствия я изморяват, концепцията е да не я държим дълго права на сцената. Работи се по сюжет за цялата преживелица, само че както се досещате, не мога да издам нищо от него. “, показа за Монитор шефът на театъра Калин Сърменов.

„ Не планираме гръмки празненства или пътешествия около рождения ѝ ден. Най-важното е, че е жива и здрава и духът ѝ е все по този начин непреклонен. “, добави дъщерята на комедийната хала Мария Грубешлиева-Муки.

В пиесата на Мишел Лоранс под режисурата на Владимир Петков Стоянка е гранд дама, която си спомня с носталгия основни моменти от палавата си, изпълнена с ухажори младост. Закачка със заглавието на спектакъла има и в биографичната ѝ книга „ Добър вечер, столетие мое “, която през декември бе показана с малко турне в страната.

Между кориците на томчето са събрани изповеди на Стоянка, записвани с диктофон от Муки, обхващащи случки от детството ѝ до през днешния ден на фона на съвсем век от историята на България. Мутафова споделя за любовите си, за партньорството си с титани като Парцалев и Калоянчев, а оценките си за характера и чудовищния ѝ гений от първо лице дават околните ѝ другари от хитовия сериал Столичани допълнително - Любо Нейков, Христо Гърбов, Ненчо Илчев.

„ От дребна бях неспокойна и по този начин си останах като дърта “, разгласи на една от последните си срещи с почитатели около книгата Стоянка и призна, че на млади години е желала да стане оперна певица, само че си е изгубила гласа от доста кряскане. „ Бях мързелива, а за пеенето се изисква доста труд. Но в театъра не мързелувам. Не си оставям работата “, отсече феноменалната актриса.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР