Комбинацията от сандали и бели чорапи, любима на немалко германци,

...
Комбинацията от сандали и бели чорапи, любима на немалко германци,
Коментари Харесай

Сандали и бели чорапи

Комбинацията от сандали и бели чорапи , обичана на значително германци, в никакъв случай не е била считана за изключително изискан. До през днешния ден, когато се е трансформирала в мода, и младежите с искания на драго сърце се разхождат тъкмо по този начин. споделя:

За пионери на явлението, считано до неотдавна за типичен фешън гаф, се считат немските туристи - белите хавлиени чорапи с кожени сандали са основна част от техния имидж. Но освен те имат афинитет към необикновената композиция - измежду останалите са, да вземем за пример, възрастните хора, които не се интересуват изключително от мода и жанр.

Носили са ги още античните римляни

Образът на германеца, обут в чорапи със сандали, се счита за народен стандарт. Но дали германците първи са измислили тази " фешън " композиция? Интернет не разкрива доста елементи за произхода ѝ. В Уикипедия се загатва, че най-ранните документирани доказателства за това комбиниране са открити при разкопки в Северен Йоркшир. Анализ на останките разкрил, че римляните са носили сандали с чорапи още преди 2000 години. 

В края на 19 век в гробница в Египет са открити чорапи с цепка сред палеца на крайници, основани за носене със сандали. Тяхната датировка е между IV и V век, през днешния ден те са част от сбирката на музея " Виктория и Албърт "  в Лондон. Подобно съчетание се среща и в Япония. Традиционните чорапи " таби "  от 15-и век имат разделители сред пръстите на краката и са направени особено, за да бъдат комбинирани с чехли и сандали. Те се носят както от мъже, по този начин и от дами по разнообразни мотиви и към момента са част от формалното облекло при чайните церемонии.
 сандали и чорапи iStock/Getty Images-->
Удобството - преди всичко

За немските носии съчетанието " чорап-сандал "  не е особено, макар носенето на 3/4 вълнени чорапи с кожени панталони до коленете да се счита за демонстрация на добър усет. Според Лена Семан, началник на модния отдел в немския Vogue, клишето за германците, които носят сандали с чорапи, се е популяризирало точно посредством туристите. " Години наред те изумяваха останалите европейци, изкачвайки планините, обути в хавлиени чорапи и сандали ", изяснява Семан. Но е доста евентуално за привързаността на германците към тях да има чисто практическа причина - чорапите всмукват потта в сандалите и не са толкоз безполезни, колкото наподобяват на пръв взор.

Въпреки че не е ясно от кой момент това факсимиле се свързва с германците, страната най-малко може да се гордее с триумфа на ортопедичния сандал -  Birkenstock се трансформира в една от най-известните марки в света. Емблематичният статус на тази обувка се дължи основно на германско-американската дизайнерка Марго Фрейзър. Пътувайки из Германия през 1966 година, тя открива какъв брой са комфортни сандалите и стартира да ги продава в Калифорния, където те стават известни измежду хипитата. През 80-те Фрейзър превръща марката в многомилионен бизнес в Съединени американски щати.

И Джъстин Бийбър ги харесва

" По улиците на Берлин на всеки ъгъл може да забележите момчета, които наподобяват като модерно преобразяване на някогашния характерен немски екскурзиант - с къси панталони, рибарска шапка, хавлиени чорапи и сандали “, споделя редакторката на Vogue Семан. Тъй като напоследък някогашната фешън изцепка се трансформира във все по-популярна фешън наклонност.

От към 10 години насам манекените на разнообразни фешън марки постоянно се появяват на подиума с чорапи и сандали. Те се харесаха и на хипстърите, които ги носят, за да изглеждат " съзнателно смотани ". Много звезди, измежду които любимецът на младежите Джъстин Бийбър, също са " жертви " на тази фешън прищявка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР