Комбинацията от мляко и шоколад е символ на съвършенството, а

...
Комбинацията от мляко и шоколад е символ на съвършенството, а
Коментари Харесай

Днес отбелязваме световния ден на шоколадовия млечен шейк

Комбинацията от мляко и шоколад е знак на съвършенството, а чаша шоколадов млечен шейк е същинска приятност, която през днешния ден може да си позволите, тъй като на 12 септември означаваме международния ден на шоколадовия млечен шейк.

Леката му и креомообразна конструкция го прави съвършен десерт, който може да си подарите в края на всеки ден.

Това знамение измежду сладките питиета е измислено през 1885 година и доста бързо се популяризира по целия свят. Но по това време млечните шейкове съществено се различавали от тези, който пийваме през днешния ден.

В първия млечен шейк сладоледът не е бил част от рецептата за шейк. Към млякото се добавяли яйца, малко уиски и разнообразни аромати, само че през 1900 година рецептата се трансформира.

В началото на XX век е изобретен електрическият миксер, а този апарат трансформира млечния шейк в това, което познаваме през днешния ден.

Сладоледът става разпознаваемата съставна част в напитката, а когато към нея се прибавя и какао, шейкът става още по-популярен.

Използвайте днешния прекрасен мотив - деня на шоколадовия млечен шейк, да се почерпите с чаша шоколадов млечен шейк. Разполагате с огромно многообразие от шоколад, тъй че да спретнете рецепта по собствен усет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР