Командващият украинската армия заяви, че ситуацията на бойното поле е

...
Командващият украинската армия заяви, че ситуацията на бойното поле е
Коментари Харесай

Генерал Сирски предупреди за заплаха от пробив на Русия

Командващият украинската войска съобщи, че обстановката на бойното поле е " сложна " и съветските сили се готват да нанесат удар надълбоко в украинските линии в източната част на Донецка област, заяви " Киев Индипендънт ".

Олександър Сирски уточни, че украинската войска е минала в защита по продължение на 1000-километровата фронтова линия в източната и южната част на страната.

Той е посетил две бригади, " където обстановката последователно се усложнява и съществува опасност от нахлуване на противников елементи надълбоко в нашите бойни обединения ".



Украйна е изправена пред дефицит на бойци и муниции на фона на прекъсването на западната помощ и продължаващите диспути в Киев за нова готовност,

Голяма част от украинските елементи на фронта се бият без ротация към този момент повече от година, до момента в който ръководещите и опозицията в украинската столица не желаят да понесат политическите негативи от нова готовност.

" Като цяло оперативната конюнктура на Източния фронт остава сложна, защото съперникът продължава да води настъпателни дейности, съсредоточавайки главните си старания в регионите на обитаеми места като Терни, Ивановское, Бердичи, Тоненке, Вербове и Работино ", съобщи Сирски в обява в Телеграм.



" В същото време, евентуално заради високото равнище на загубите, интензивността на съперника в други региони на фронта доста понижа ", добави той.

" Това се случи с помощта на навременните административни решения за подсилване на защитата на този сектор от фронта, навременната замяна на части, които са изгубили своята боеспособност, както и с помощта на смелостта и устойчивостта на нашите бойци ", уточни Сирски.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР