Командващият сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски е получил предложение

...
Командващият сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски е получил предложение
Коментари Харесай

Командващият украинските сухопътни войски Олександър Сирски отказал да смени Залужни

Командващият сухопътните войски на Украйна Олександър Сирски е получил предложение да смени началника си Валерий Залужни на поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, само че не го е приел, заяви източник на Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украински медии оповестиха, че президентът Володимир Зеленски тази седмица изискал от военачалник Залужни да освободи поста си на главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, само че той отказал. Отстраняването на Залужни би нанесло голямо разтърсване на украинските въоръжени сили, които се отбраняват от голям брой съветски офанзиви в източната част на страната, показва Ройтерс.

Говорилият при изискване за анонимност източник не е бил в положение да уточни по какъв метод или по кое време тъкмо е било отправено предлагането към военачалник Сирски.

Украинският Генерален щаб и канцеларията на президента все още не са дали отговор на запитвания за коментар на тази информация, отбелязва Ройтерс.

Според украински медии Сирски и началникът на военното разузнаване Кирило Буданов са двамата най-вероятни наследници на Залужни.

Засега не е ясно по какъв начин западните съдружници на Киев биха реагирали на възможна промяна на военачалник Залужни, който е извънредно известен в Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР