Командването на военноморските подводни сили на САЩ (COMSUBFOR) официално стартира

...
Командването на военноморските подводни сили на САЩ (COMSUBFOR) официално стартира
Коментари Харесай

Битката за Арктика: Американска ударна подводница проби леда

Командването на военноморските подводни сили на Съединени американски щати (COMSUBFOR) публично започва интервенция " Леден лагер 2024 " в Северния ледовит океан.

Като част от тридневни подготвителни маневри, ударната подводница USS Hampton (SSN 767) от клас " Лос Анджелис " проби леда в Северния ледовит океан и издигна националния байрак в ледения лагер, оповестява Defense Blog, съобщи Блиц.

Събитието Ice Camp 2024, известна по-рано като ледени учения (ICEX), прерасна в забележителна многонационална интервенция, включваща боен личен състав от разнообразни клонове на американската войска, както и съдружници от Канада, Франция, Великобритания и Австралия.

Тази година маневрите бяха извършени в тясно съдействие с Арктическата подводна лаборатория. Ice Camp акцентира стремежа на Военноморски сили за поддържане на разширено наличие в Арктика, подсилване на съюзите и основаване на по-способни арктически военноморски сили, акцентира командването.

Отбелязва се, че в изискванията на размразяване на арктическия лед американският флот би трябвало да се приготви за нараснала морска интензивност в района. На първо място, това изисква тестване на подводни системи, а Ice Camp Whale има неповторими благоприятни условия за това.

Ice Camp Whale е краткотраен и е ситуиран върху ледена завивка в Северния ледовит океан, с цел да подкрепи тестването на подводни системи и други начинания за проучване на Арктика. Състои се от убежища, команден център и инфраструктура за безвредно настаняване и поддръжка на повече от 60 души едновременно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР