Командоси от британските военноморски сили щурмуваха тази нощ италианския товарен

...
Командоси от британските военноморски сили щурмуваха тази нощ италианския товарен
Коментари Харесай

Мигранти отвлякоха кораб, командоси ги атакуват от хеликоптер! 

Командоси от английските военноморски сили щурмуваха тази нощ италианския товарен транспортен съд " Гранде тематика “, отвлечен от неголяма група мигранти, съумели да проникнал неусетно на борда му на път за Англия.

Контролът над кораба е възобновен, няма ранени при интервенцията, извършена край югоизточните крайбрежия на страната, покрай устието на река Темза.

В нея са взели участие 25 командоси от отряда " Хикс “, които били докарани с хеликоптер до брега в графство Кент, наоколо до който плавал корабът. Четиримата похитители са арестувани съгласно английските имиграционни закони, а корабът е отведен на безвредно място в пристанище Тилбъри, заяви английската полиция.

Според телевизия " Скайнюз “, която се базира на представител на транспортната компания " Грималди груп “ – притежател на кораба, счита се, че четиримата са се качили на кораба в Нигерия и са наредили на капитана и екипажа да ги откарат до английския бряг, като ги заплашили с железни тояги. Вероятно те желали да скочат от борда и да доплуват до брега. Eкипажът съумял да се скрие и да се заключи, изолирайки се от нападателите за по-сигурно.

Полицията заяви, че не счита случая за обвързван с пиратство или с тероризъм. У мигрантите нямало друго оръжие, с изключение на сопите. Бреговата защита схванала, че на кораба се случва нещо неправилно, когато той почнал да се движи в кръг край брега покрай град Маргейт.

Според вестник " Сън “ персонално министър председателят Тереза Мей дала позволение за интервенцията, откакто в продължение на 12 часа ситуацията на кораба не се трансформирала към по-добро и откакто спецслужбите съумели да изяснят ситуацията на борда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР