Командирът на Сухопътните войски генерал Михаил Попов направи нехарактерно за

...
Командирът на Сухопътните войски генерал Михаил Попов направи нехарактерно за
Коментари Харесай

Сухопътните войски: Светим си с газения фенер в тунела и се надяваме

Командирът на Сухопътните войски военачалник Михаил Попов направи нехарактерно за последните десетина години остро изявление, което разкрива мощно напрежение в най-големия тип въоръжени сили.

" Често чуваме, че Сухопътните войски (СВ) са гръбнакът на въоръжените сили, само че се грижим за гръбнака, когато стане късно. Първи сме по присъединяване в задачи, учения и и оказване на помощ при бедствия. В областите, свързани с финансирането, не можем да се класираме и в челната тройка ", съобщи ген. Попов на гала във връзка празника на Сухопътни войски.

" Това е може би тъй като не сме атрактивни Може би тъй като аз не мога да върша вятър на този или оня. Може би повода е, че не пълня ушите на хората, че сме най-важни, най-ценни, най-най. Смятам сходно държание за погрешно ", добави той.

Ген. Попов повдигна тематиката за най-големия план, който Сухопътни войски чакат да се случи от десетилетие – придобиването на нови бронирани машини.

" Когато чаках високо софтуерното обновяване на Сухопътни войски, в средата на годината виждах светлина в тунела. Оказа се, че светлина им, само че не бе тази, която чакахме. И в този момент отново сме в тунела, светим си с газения фенер и се надяваме. Надеждата на Сухопътни войски е като котката с девет живота нека да ни стигнат, че не останаха доста ", уточни ген. Михаил Попов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР