Командирът на патриарх Неофит от казармата дойде в старата столица

...
Командирът на патриарх Неофит от казармата дойде в старата столица
Коментари Харесай

Командир на патриарха от казармата го посрещна в Преслав

Командирът на патриарх Неофит от казармата пристигна в остарялата столица Велики Преслав, с цел да се срещне със своя боец. О.з.полк Боян Добрев/84 г./ разцелува сърдечно висшия свещеник, той също очевидно се развълнува. „Здравей, капитане!“, обърна се Неофит към тогавашния си шеф. Както „Труд“ писа, висшият свещеник отслужи в неделя признателен молебен в старопрестолния град във връзка 1125 година от Преславския църковно-народен събор.
 trsh1609-1_800x591  trsh1609-3_800x566
„Беше ми боец, служи в мойта батарея в Бояново, Елховско. 11 година ни е разликата. Беше отличен боец и човек. Възпитан, умен…“, сподели Добрев пред „Труд“. Патриархът бил мерач на 57-милиметрово оръдие. Освен това, поради красивият му почерк, го употребили и за писар на батареята.

Военният пенсионер пътувал от Разград до старопрестолния град и в неделя чака боеца си патриарх повече от 4 часа да дойде във Владетелската базилика. Не се били срещали откогато е на високия пост, преди този момент ориста ги засичала в София. „Избраха най-хубавия човек за глава на църквата. Казвам го, тъй като беше прелестен и като войник“, безапелационен бе о.з. полковникът, който с боязън изслуша богослужението дружно със стотици миряни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР