Командирът на един от петте военни окръга в Русия, който

...
Командирът на един от петте военни окръга в Русия, който
Коментари Харесай

Гневът на Путин! Подложен на тежки критики руски генерал е излязъл в триседмичен отпуск

Командирът на един от петте военни окръга в Русия, който беше подложен на тежки рецензии за представянето на войските му в Украйна, е излязъл в триседмичен отпуск, съобщи Ройтерс, базирайки се на районната новинарска организация " Ура.ру ".

Министерството на защитата на Русия към този момент не е коментирало тази информация.

По информация от вестник " Комерсант " пресслужбата на Централния боен окръг, основана в град Екатеринбург, е удостоверила, че заместител е поел краткотрайно отговорностите на генерал-полковник Александър Лапин.

Лапин стана обект на необикновени обществени рецензии от двама близки съдружници на съветския президент Владимир Путин – чеченският водач Рамзан Кадиров и създателят на частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

След като преди месец съветските сили бяха изтласкани от стратегическия логистичен център Лиман в Източна Украйна, Кадиров сподели, че на Лапин би трябвало да му бъдат отнети медалите, след което той да бъде изпратен на фронта с оръжие, с цел да измие срама си с кръв.

През последните два месеца Русия извърши широкообхватни промени на военното си управление, откакто украински сили си възвърнаха контрола над хиляди квадратни километри окупирана територия.

На 8 октомври генералът от Военновъздушни сили Сергей Суровикин беше назначен за командващ съветските сили в Украйна, малко откакто се появиха известия, че са били уволнени командирите на Източния и на Западния боен окръг. През септември беше заменен заместник-министърът на защитата, отговарящ за снабдяването, а през август държавната организация РИА Новости заяви, че е бил уволнен командирът на Черноморския флот, след поредност унизителни загуби, в това число потъването на флагманския транспортен съд на флота и загубата на осем бойни самолета при офанзива против съветска база в Крим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР