Командирът Халифа Хафтар, чиито сили са основен играч в гражданската

...
Командирът Халифа Хафтар, чиито сили са основен играч в гражданската
Коментари Харесай

Хафтар се кандидатира за президент на Либия след дълга война с правителството

Командирът Халифа Хафтар, чиито сили са главен състезател в гражданската война в Либия, разгласи, че ще се кандидатира за президент и ще взе участие в изборите на 24 април.

Първите от години президентски избори, които би трябвало да се състоят тази зима, още веднъж са изложени на риск и кандидатурата на Хафтар е измежду противоречивите тематики паралелно с изборното законодателство.

Разкъсваната от война през десетте години след свалянето на Муамар Кадафи Либия търси решение от рецесията, която преди година и половина, опълчил се против Правителството на националното единодушие в Триполи (признато от ООН) и подкрепян от Египет, Обединените арабски емирства и ненапълно Русия, с дипломатическа поддръжка от Франция.

Турската интервенция. Намеса на Организация на обединените нации докара до помирение и преустановяване на бойните дейности с ангажимент бъдещо държавно управление да приготви почвата за общолибийски избори.

Хафтар даде обещание, че ще сплоти страната и ще стартира " път на помиряването ". Разногласията в държавното управление и сред разнообразни фракции в либийската политика обаче още веднъж слагат вота, с който би трябвал да бъде определен, под въпрос.

Това е втората доста известна в интернационален проект кандидатура, оповестена за последните три дни. Първата бе.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР