Колумбийското правителство се извини за хилядите убийства на цивилни граждани

...
Колумбийското правителство се извини за хилядите убийства на цивилни граждани
Коментари Харесай

Колумбийското правителство се извини за хилядите убити граждани по време на борбата с партизанските групи

Колумбийското държавно управление се извини за хилядите убийства на цивилни жители по време на преследването на партизански групи. Извинението идва повече от 20 години след началото на подкрепяната от държавното управление битка с партизаните. Трибуналът за мир, специфичен орган, който се занимава с следствието на тези кланета, съобщи, че сред 2002 и 2008 година са убити над 6400 души .

Повечето убийства са осъществени по време на ръководството на президента Алваро Урибе. Въпреки поднесените извинения, роднините на жертвите постоянно споделят, че следствието не е напреднало по този начин, както те биха желали. 

" Правя крачка напред, с цел да ви помоля за амнистия. Вие сте майките на цяла Колумбия, вие сте родината. Нека пролятата кръв на вашите деца да бъде основата на новата Колумбия, която ще бъдем на следващия ден. Не с цел да убиваме, а с цел да живеем красивия живо т. С нашите общи старания на следващия ден ще бъдем международна мощ ", съобщи Густаво Петро, президент на Колумбия.

Съдът в страната проверява повече от 10 700 души, множеството от които са военни, само че едвам 1740 от тях са наказани. В момента Колумбия води договаряния за мир с последната настояща партизанска организация - Армията за национално избавление или ELN.

През 2016 година държавното управление на Колумбия подписа спокойно съглашение с по-голямата формация ФАРК, което постави завършек на траялия пет десетилетия спор, в който са били убити към 260 000 души .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР