Колумбийските прокурори потвърждават ареста на бащата на 2 от 4-те деца, изгубени 40 дни в джунглата на Амазонка

...
Колумбийските власти казват, че са арестували бащата на две от
Коментари Харесай

Колумбийските власти казват, че са арестували бащата на две от четирите деца от местното население, които оцеляха след самолетна катастрофа, която уби майка им и двама други възрастни, след което оцеляха 40 дни сами в джунглата на Амазонка

От Associated Press, 11 август 2023 г., 20:57

Колумбийската прокуратура потвърди в съобщение до журналисти от Асошиейтед прес, че служители са арестували Мануел Ранок, който е бащата на 1- и 4-годишните момчета в катастрофата и вторият баща на двете момичета, на възраст 9 и 13 години.

Изявлението не дава подробности за причината, но медиите съобщават, че случаят включва обвинения в малтретиране.

Астрид Елиана Касерес, директор на Колумбийския институт за семейни грижи, каза, че държавната агенция е работила с властите.

„Научихме за залавянето на бащата на две непълнолетни деца Mucutuy и смятаме, че прокуратурата е действала в пълните рамки на закона", каза тя.

Ranoque е въвлечен в битка за попечителство над децата с техните баби и дядовци по майчина линия. Майка им е починала четири дни след катастрофата, според най-голямото дете, Лесли.

Четиримата братя и сестри остават в ареста на колумбийската агенция за закрила на детето, откакто са напуснали болницата след като се възстанови от недохранване и други заболявания.

Техният дядо по майчина линия, Нарцисо Мукутуй, обвини Ранок в побой над майка им, Магдалена Мукутуй.

Преди властите да потвърдят ареста му, Ранок призна пред репортери, че е имало проблеми у дома, но каза, че смята това за личен семеен въпрос, а не за „клюки“ за останалия свят.

Когато го попитаха дали е нападнал съпругата си, Ранок отговори: „Вербално изведнъж, да. Физически, много малко, защото направихме повече битка на думи.“< /p>

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР