КОЛУМБЪС, Охайо (AP) — Федерален съдия издаде заповед във вторник

...
КОЛУМБЪС, Охайо (AP) — Федерален съдия издаде заповед във вторник
Коментари Харесай

Съдия временно спря прилагането на закон от Охайо, ограничаващ използването на социалните медии от деца

КОЛУМБЪС, Охайо (AP) — Федерален арбитър издаде заповед във вторник за краткотрайно прекъсване на използването на провесен закон на Охайо, който изисква децата да вземете родителско единодушие за потребление на приложения за обществени медии.

Съединени американски щати. Временната ограничаваща заповед на съдията от окръжния съд Алгенон Марбли пристигна в правосъдно дело, заведено в петък от NetChoice, комерсиална група, представляваща TikTok, Snapchat, Meta и други огромни софтуерни компании. Съдебният спор твърди, че законът противоконституционно попречва свободата на словото и е прекомерно необятен и неразбираем.

Въпреки че назова желанието за отбрана на децата „ похвална цел “, Марбли сподели, че е малко евентуално Охайо да успее да покаже, че законът е „ тясно пригоден към всички цели, които разпознава “.

„ Изключването на малолетни под шестнадесет години от достъп до цялото наличие на уеб страници, които законът претендира да покрие, без позитивно родителско единодушие, е спиращ дъха тъп инструмент за понижа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР