Колцентърът за издирване на изчезнали лица, който работи в Украйна,

...
Колцентърът за издирване на изчезнали лица, който работи в Украйна,
Коментари Харесай

Официални данни: 7200 украински военнослужещи се водят безследно изчезнали от началото на войната -

Колцентърът за търсене на изчезнали лица, който работи в Украйна, е записал 7200 безследно изчезнали украински военнослужещи, заяви уеб сайтът „ Суспилне “, чийто кореспондент е разговарял с Олег Котенко, комисар по въпросите на лицата, изчезнали при особени условия.

Тъй като приказваме за военнослужещи, би трябвало да уточним кого имаме поради, когато споделяме военни. Има Въоръжени сили на Украйна, има Национална армия, има гранична защита, има Служба за сигурност на Украйна и това са разнообразни институции. Те не са включени в цифрите, които оповестяват Въоръжените сили на Украйна – те приказват за 2 хиляди безследно изчезнали бойци. " В нашият колцентър има почти 7200 имена. Например полк " Азов ", това е Националната армия (подчинена на Министерство на вътрешните работи - бел.ред.) и там също има безследно изчезнали. Те не са се свързали с роднините си, когато са напуснали Азовстал “, сподели Котенко.

По думите на пълномощника множеството от изчезналите бойци са живи и са в плен. По-специално, това се отнася за бойците от 1-ви батальон на 36-та бригада

„ Знаем, че са откарани в Русия. Първо, би трябвало да разберем какъв брой души са там. Ако са повече от 100, разбираме, че съвсем целият батальон е в плен. Тъй като връзка с тях към този момент няма, всички се водят за безследно изчезнали. Рано или късно те ще влязат в листата за замяна и ще се върнат вкъщи. Това е по този начин, в случаите когато знаем сигурно, че изчезналите са живи. “

Близките на изчезнали по време на военните дейности на територията в Украйна могат да се обръщат за издирването им към военното отделение, военния комисариат, горещите линии на министерството на защитата, взаимния център за търсене и освобождение на пленници, колцентровете и Червения кръст.

Във фейсбук работи група, наречена " Безследно изчезнали ", на която за корица е сложена фотография на дете с флага на украйна и надпис " Ще се намерят всички! ", в която има стотици човешки ориси. Близките на Руслан Петрович Григориев нямат новина от него към този момент 128 дни. Не всички развръзки са позитивни. Само преди два дни Диана Кравец е написала:

" Издирването е прекратено. Нашият воин е умрял. Благодаря на всички, че не бяхте безразлични в търсенето!!! Вечна памет, ангелче наше!!! "

Олга Заборна пък написа напряко в страничката на президента Володимир Зеленски, с цел да узнае за какво никой не може да открие 32-годишния й брачен партньор Роман Викторович Заборни нито при живите, нито при мъртвите. В същото време в различен пост е снет номерът на лек автомобил, в който са открити изгорели тела, с цел да може някой да разпознае жертвите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР