Колорадо Аваланч с българския вратар Александър Георгиев победи със 7:4

...
Колорадо Аваланч с българския вратар Александър Георгиев победи със 7:4
Коментари Харесай

Колорадо Аваланч и Александър Георгиев с атрактивна победа над Филаделфия в НХЛ

Колорадо Аваланч с българския вратар Александър Георгиев победи със 7:4 Филаделфия в среща от шампионата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Нейтън Маккинън вкара два гола и подаде за още три за крупната победа, Логън O`Конър пък записа хеттрик за триумфа.

Коул Макар записа точка номер 300 в кариерата си, а Мико Рантанен добави другите два гола. Рос Колтън се отличи с три асистенции при последната от петте мача от серията от пет гостувания, а вратарят Александър Георгиев направи 34 спасявания.



Кам Аткинсън вкара един и подаде за още един за Филаделфия, които досега имаха пет следващи победи. Травис Кониечни, Майкъл Фараби и Тайсър Фьорстрер също бяха точни за домакините, които в третата част смениха вратаря. Картър Харт, който стартира мача, пусна пет гола в първите 15 изстрела.

Колорадо е на 2-о място в Централната дивизия с 63 точки, като изостава единствено на 1 от водача Уинипег, който по същото време взе триумф в Отава. Домакините от Флайърс са на 2-о място в Столичната дивизия с 56.

Едмънтън Ойлърс реализира 13-а поредна победа – клубен връх, откакто се наложи с 3:1 при гостуването на Калгари. Сам Гание се разписа в третия интервал на срещата. А върхът не е единствено клубен, само че и най-хубаво достижение за който и да е от дейните канадски тимове в Лигата. Предишното най-хубаво достижение за канадски тим беше на Монреал от 1967/68, а в цялата НХЛ върхът е 17 следващи победи и е на Питсбърг през сезон 1992/93.



Гание получи шайбата зад вратата, покрай линията опита да центрира към Дилън Холоуей. Но шайбата се отклони в кънката на бранителя Расмус Андерсон и подлъга вратаря Дан Владар, с цел да спре в мрежата му. Райън Маклауд и Зак Хюмън също вкараха за Едмънтън, а вратарят Стюърт Скинър избави 26 изстрела.

С успеха Едмънтън усъвършенства персоналния си баланс на 23 победи и 6 загуби от както Крис Кноблаух застана на треньорската пейка. С 53 точки те са на 3-о място в Тихоокеанската дивизия. Звездата на Едмънтън Ойлърс Конър Макдейвид пък завърши серията си с точки на 12 мача.

Лос Анджелис Кингс се оправи с Рейнджърс с 2:1 с надвит гол на Куентин Бейфийлд в края на втората част. За вратаря Джонатан Куик – към този момент на вратата на Рейнджърс, това беше първи мач против някогашния му тим. Днес избави 24 изстрела след 16 години в Лос Анджелис.



Крис Крайдър вкара за Рейнджърс, които получиха числено предимство 1:39 минути преди края на срещата поради високо вдигнат стик от Тревър Муур. Но отборът на Кингс съумя да се оправи.

Ванкувър Кенъкс остава на върха в цялата Лига, събирайки 66 точки след триумфа с 6:4 на собствен терен в дербито с Торонто. Конър Гарланд и Нилс Хогландер вкараха по два гола за триумфа на Кенъкс. Гостите от Торонто изравниха 4:4 при започване на третата част, само че Джей Ти Милър и Елиас Петерсон се разписаха при предимство на леда до края на мача и взеха решение изхода.



За Кленовите листа Вилям Нюландер се разписа на два пъти и към този момент има 200 попадения в кариерата си. Другите два гола бяха на Джейк Маккейб и Мич Марнър.

Шампионите от Лас Вегас взеха триумф с 3:2 над Питсбърг на собствен терен и заемат сега 2-ата позиция в Тихоокеанската дивизия с 59 точки, на 7 от Ванкувър. Победата им пристигна с помощта на първия гол в Лигата на новобранеца Брендън Брисън, който се разписа в средата на третата част.



Така Рицарите от Вегас записват пети триумф в последните седем мача и подвигат формата преди решителните мачове за систематизиране на местата в плейофите. Другите два гола за тях вкараха Джонатан Марчесо и Павел Дорофеев, а вратарят им Логан Томпсън отрази 23 шута.

Бостън Брюинс – който е на върха в Източната конференция с 65 точки, унищожи Монреал с 9:4. Брад Маршан усъвършенства клубния връх на Брюинс с най-малко 20 гола в 11 следващи сезона, като през днешния ден се разписа един път. Първи хеттрик в кариерата има и Дантън Хейнен. Давид Пастранак също беше прецизен веднъж и има 30 гола към този момент през сезона, а Павел Заха означи 100-ия си гол в кариерата. Чарли Койл и Джейк Де Бръск също се разписаха, а вратарят Линус Алмарк – в първи мач от 9-и януари насам, имаше работа със 21 удара, 17 избавени.



Уинипег продължава пък да води в Централната дивизия, към този момент с 64 точки. Те победиха с 2:1 след продължение Отава в другото канадско дерби през днешния ден. Датчанинът Николай Елерс вкара победния гол 45.8 секунди преди да пристигна ред на дузпите. За Джетс във втората третина беше прецизен Мейсън Апълтън, а Паркър Кели изравни за Отава в третата. Стражът на Джетс Конър Хелебок избави 34 изстрела за триумфа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР