Колони руска военна техника навлизат на територията на Донбас, които

...
Колони руска военна техника навлизат на територията на Донбас, които
Коментари Харесай

Руски военни колони навлизат в Донбас, пак обстрел над реактора в Харков

Колони съветска военна техника навлизат на територията на Донбас, които се причисляват към военните елементи на отделилите се от Украйна републики ДНР и ЛНР, оповестяват съветските медии.

За настъплението удостоверява и западната преса, която осведоми, че съветските военни сили се пробват да обкръжат украинската войска в сепаратистките райони в източната част на страната, предава Асошиейтед прес, като се базира на английското министерство на защитата.

Руските сили напредват в южна посока от региона към Харков и в северна посока от Мариупол, се споделя в прессъобщение на министерството от тази заран.

Фронтовите линии в Северна Украйна остават " значително статични " и украински контраатаки пречат на съветските сили да се реорганизират, твърди ведомството. Министерството заяви нощес, че Русия продължава да нанася удари по цели в цяла Украйна, като доста от тях се намират в гъсто обитаеми региони. Русия разчита на далекобойни ракети, изстрелвани от личната ѝ територия, с цел да снижи риска за авиацията си от украински зенитен огън. По оценка на английското министерство на обраната обаче лимитираните ресурси от тези оръжия ще принудят Русия да употребява по-малко усъвършенствани ракети или да поеме по-голям риск за военновъздушните си сили.

Междувременно държавната ревизия по нуклеарно контролиране на Украйна заяви, че пробният реактор във Физико-технологичния институт още веднъж е бил обект на обстрел от съветска страна, само че поради боевете е невероятно да се направи оценка на вредите, оповестява Асошиейтед прес. И преди украинските управляващи са съобщавали, че той е попадал под обстрел, само че не е имало приключване на радиация.

За два филантропични коридора от украинска страна оповести вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук през днешния ден - задачата е да продължи евакуацията на цивилното население. Над 5200 души са били евакуирани през последното денонощие, а по данни на украинските управляващи от началото на военния спор в Украйна са починали и 12 публицисти.

Руското военно министерство заяви, че с високоточни крилати ракети е бил погубен Лвовския завод на радиоремонтния цех в града. По данни на съветското командване в предприятието се е правил ремонт и рационализация на зенитни ракетни комплекси " Тор " и С-125, както и на радиолокационни станции за Военновъздушни сили на Украйна и други поправки на военна техника.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР