Колона от турски бронирани машини и военни камиони е преминала

...
Колона от турски бронирани машини и военни камиони е преминала
Коментари Харесай

Турция е прехвърлила военни подкрепления в сирийската провинция Идлиб

Колона от турски бронирани машини и военни камиони е минала през граничния пункт Кафр-Лусейн в сирийската провинция Идлиб . Военните подкрепления са били трансферирани в планинския регион Джебел ез Завия и в източната част на Идлиб, където са ситуирани наблюдателни пунктове на турските военни. Очевидци са разказали пред вестника, че турските военнослужещи разполагат на своите позиции тежки оръдия и ускоряват партрулите с бронирана техника.

Прехвърлянето от турското командване на спомагателни сили е обвързвано със зачестилите престрелки на линията на прикосновение сред формирования на сирийската въоръжена съпротива, подкрепяни от Анкара, и държавните сили. Вестникът не изключва, че обстановката може да се изостри в южната част на провинция Идлиб, имайки поради ударите, които нанася в последните дни сирийската войска в отговор на нарушавания от бойците на примирието в зоната за деескалация.

Сирийската артилерия е разкрила огън по позиции на протурски формирования в Североизточна Сирия. Удари са били нанесени по огневи линии на съперника в Ел Касим и Дардар в окръг Тел Тамер.

Вестник " Аш Шарк ал Аусат " отбелязва, че сирийските сили са атакували позиции на протурските формирования за първи път от октомври 2019 година

Вчера сирийският външен министър Фейсал Мекдад в изявление на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации изиска от Турция " да изведе своите военни от сирийска територия без всевъзможни предварителни условия ". Той упрекна Анкара в " неизпълнтение на своите отговорности, произничащи от съглашението за основаване на зона на деескалация в Северозападна Сирия ". В резултат на това, по думите му, " провинция Идлиб се е трансформирала в развъдник за терористи ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР