Колкото повече държавите разхлабват мерките, въведени в резултат на пандемията

...
Колкото повече държавите разхлабват мерките, въведени в резултат на пандемията
Коментари Харесай

Добра новина за пазара на жилища

Колкото повече страните разхлабват ограниченията, въведени вследствие на пандемията с ковид, толкоз по-бързо се възвръща и пазарът на недвижими парцели. Близо 80% от интервюираните брокери от целия свят от консултантската компания Savills декларират, че клиентите им не престават да търсят нов дом, а 90% от продавачите не са трансформирали решението си и не престават да оферират жилищата си на пазара. Така на процедура се следи резистентност както при купувачите, по този начин и при продавачите, което потвърждава, че колкото повече се понижават рестриктивните мерки, толкоз повече покупко-продажби ще бъдат факт.

Не по този начин „ гладко” стоят нещата обаче, когато става дума за цените. Тук 78% от интервюираните декларират, че купувачите чакат по-ниски цени по отношение на тези отпреди карантината. Същият е процентът обаче и на продавачите, които не имат намерение да поправят цената на парцела си след пандемията.

В известните първокласни дестинации сходно разминаване не се следи. Там и купувачи, и продавачи чакат цените да се запазят на равнищата отпреди пандемията. Не по този начин обаче е в редица столици, като да вземем за пример Банкок, Сидни и Прага. Там се чака и при двете страни да се стигне до понижаване на цените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР