Колкото по-малко се пътува, толкова повече може да бъде сдържан

...
Колкото по-малко се пътува, толкова повече може да бъде сдържан
Коментари Харесай

ЕК предлага 30-дневна забрана чужденци да влизат в Европейския съюз

" Колкото по-малко се пътува, толкоз повече може да бъде въздържан вирусът ", разгласи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайнен.

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е предложила на водачите на Европейски Съюз да се вкара краткотрайна възбрана чужденци да влизат в Европейски Съюз.

" Колкото по-малко се пътува, толкоз повече може да бъде въздържан вирусът. (...) Предложих на държавните глави и държавните управления да вкарат краткотрайни ограничавания върху пътуванията в Европейски Съюз, които не са жизненоважни ", сподели тя. " Тези ограничавания би трябвало да са в действие за първичен интервал от 30 дни, само че може да бъдат удължени при нужда. "

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст в Дневник Инициативата на Европейска комисия, която е поради пандемията от ковид, би трябвало да бъде утвърдена от Европейския съвет - държавните управления на ЕС-27. На взаимна конференция по мотива Фон дер Лайен и ръководителят на съвета Шарл Мишел разясниха, че към този момент са обсъждали този въпрос и чакат формалното утвърждение във вторник.
Изключения ще се вършат за непрекъснато живеещи в Европейски Съюз непознати жители, родственици на европейски жители, дипломатите, лекари и учени, които работят по рецесията с ковид.

За да бъде ефикасна, мярката би трябвало да бъде приложена и от четирите страни, които са асоциирани членове на шенгенското пространство, само че не са част от Европейски Съюз - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн.

Европейска комисия предлага също основаването " бързи ленти " за превоз на медицински артикули, нетрайни артикули - като храните, и незабавни услуги. Българските превозвачи също упорстват за такова решение, с цел да няма проблеми със снабдяването.

Мерки и в България

България също наложи възбрана за влизане на чужденци от страни с съществено разпространяване на болестта. От 00:00 часа на 18 март краткотрайно се не разрешава влизането на територията на страната на жителите на Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия. Изключение ще се прави за такива с непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на България и членовете на техните фамилии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР