Колкото и примамливо да ви изглежда да се излежавате през

...
Колкото и примамливо да ви изглежда да се излежавате през
Коментари Харесай

Защо е толкова вредно да си стоим вкъщи през уикенда

Колкото и примамливо да ви наподобява да се излежавате през целия уикенд вкъщи, това ще се отрази отрицателно освен на настроението, само че и за здравето ви.

Ако прекараме един ленив ден у дома надали ще ни навреди, само че в случай че го практикуваме съвсем вскеи уикенд, това е повече от нездравословно. Ето за какво:

Най-големият проблем е, че тялото влиза в режим на хибернация, т.е. не се излага на никаква слънчева светлина. А точно слънцето е виновникът за положителното въодушевление и оказва помощ на организма да създава витамин D, за който е потвърдено, че спомага за регулирането на имунната система, понижава възпаленията в тялото и така нататък

 Защо е толкоз нездравословно да си стоим у дома през уикенда

Слънчевата светлина също по този начин оказва помощ за поддържането на биологичния часовник и циркадния темп, което от своя страна играе съществена роля в регулирането на апетита, съня и енергийните равнища. Изследванията демонстрират, че несъразмерното излагане на електрическо осветяване може да внесе безпорядък във вътрешния темп на тялото.

Нека да не забравяме, че има още доста изгоди за здравето това да сме на открито. Но не да се разхождаме по Витошка, а да отидем измежду природата. Чистият въздух и зеленината оказват помощ за облекчение на признаците на меланхолия, за повишение на силата и за възстановяване на цялостното здравословно положение. Също по този начин, изследване, направено от Университета в Глазгоу открива, че за хората, които обичат да се разхождат в планината или да тичат в парка, имат по-малък риск за психологичното им здраве, спрямо хората, които избират да се упражняват във фитнеса или вкъщи.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР