Колкото и невероятно да звучи, но хората понякога стават доброволци

...
Колкото и невероятно да звучи, но хората понякога стават доброволци
Коментари Харесай

Невероятно, но факт! Тези мъже сами са пожелали да бъдат стъпкани от крави

Колкото и необикновено да звучи, само че хората от време на време стават доброволци за странни и даже рискови неща. Един подобен образец идва от Индия. Там група мъже сами са поискали да бъдат стъпкани от стадо крави.

Причината е, че се има вяра, че по този начин ще получат шанс. При самото прекосяване на животните някои от доброволците са получили съществени рани.

Въпреки това те не се оплакват, тъй като считат, че ритуалът ще им донесе разцвет и благополучие за тях и техните фамилии.

Тъй като по-голяма част от популацията на Индия изповядват индуизма кравата се счита за свещено животно. Кравата се уважава като свещено животно в хиндуизма, джайнизма, зороастризма, както и в политеистичните религии на Древен Египет, Древна Гърция и Древен Рим.

Яденето на говеждо месо е табу в индуизма.

Кравите, а и свещеният бик в античните и изначално аграрни култури, са на особена респект по разбираеми аргументи — най-едрото и плодотворно домашно животно, впрегатно за оран. Индусите в продължение на епохи я почитат като Богиня-майка и знак на благосъстоянието, добродетелта и изобилието. Кравата е послушна.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР