Колкото и да са удобни, джапанките нанасят непоправими вреди на

...
Колкото и да са удобни, джапанките нанасят непоправими вреди на
Коментари Харесай

Дори не подозирате колко опасни могат да бъдат... джапанките

Колкото и да са комфортни, джапанките нанасят непоправими вреди на краката, написа „ Дейли мейл “. Според хируржката Кристина Лонг любовта към джапанките може да докара до фактура на глезена, проблеми с ахилесовото сухожилие (същото става и при честото носене на обувки на висок ток), а също с кръста. Те могат да доведат и до и строшаване на костите на стъпалото, на петата и „ костиците “ на огромния пръст на краката.

Освен това с сходна обувка може елементарно да се спънеш и да паднеш. Макар джапанката да е за предпочитане пред ходенето на необут крайник, въпросът е, че всички разказани контузии изисква дълготрайно възстановяван. При това вървене се съпровожда със мощна болежка и е допустимо да се наложи хирургична интервенция. Лонг приказва също и за мазоли, натъртвания, нараснал риск от нарязване, пострадване, увреждане на ноктите и ухапвания на инсекти.

И това е забавно: „ Лупа в окото” връща зрението

" Важно е сводът на крайници да има конзола, а стелките да понижават натоварването. С джапанките не можеш да бягаш, да вървиш на дълги дистанции, не се предлага и да стоиш изправен с тях дълго. Не си коства да играеш с тях, да вървиш на походи и даже да работиш градината “, поучава специалистката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР