Колкото и да са подробни CV-то и мотивационното писмо, няма

...
Колкото и да са подробни CV-то и мотивационното писмо, няма
Коментари Харесай

Топ обявите за работа на Karieri.bg

Колкото и да са подробни CV-то и мотивационното писмо, няма по какъв начин да се разбере от тях по какъв начин работи даден човек и какъв е неговият темперамент. И е напълно друго, когато наш прочут или някой, на който имаме доверие, показа, че този или оня прави чудесна работа.

Всъщност рекомендациите са скъпи в доста обстановки - освен при наемане на работа, само че и при опция за включване във краткотраен план, при присъединяване в търг и така нататък Или най-малко добре квалифицираните рекомендации. Затова ето няколко неща, които не би трябвало да вършиме, в случай че желаете дейно да " похвалите " някого.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Разбира се, значимо е доста деликатно да прецените дали желаете да препоръчате някого. Ако препоръчате човек, който по-късно разочарова с работата или с държанието си, това автоматизирано накърнява доверието към вас. Затова, когато се желае рекомендация, е значително да ревизирате в себе си до каква степен сте в положение фактически да заложите името си и да препоръчате дадения човек. Ако усетите подозрение, по-добре внимателно откажете.

Избягвайте шаблоните, изтеглени от интернет. Ако имате опция - напишете това, което персонално вас ви е впечатлило, като сте работили с индивида, цитирайте отзиви на ваши сътрудници или клиенти, тъй че с изключение на справката за трудовите задължения да се усети и стилът на работа на препоръчвания.
При всички случаи не пишете в рекомендацията неща, които не виждате, не вярвате и ще ви е неловко да ги кажете на глас. Фалшивото в множеството случаи се усеща и се отразява както на препоръчвания, по този начин и на препоръчващия.

Излишно е да споделяме, че когато пишете рекомендация за някого, не би трябвало да посочвате слабостите му. Разбира се, всеки има такива, само че въпросът тук е да изтъкнете неговите положителни страни от работата му.

Често обаче има хора, които прекаляват с похвалите, и написаното е с несъразмерен възторг и възвеличаване. Напълно допустимо е някой да работи толкоз добре, че да ви е впечатлил, само че се пробвайте да предадете вашите усещания в по информативна форма, като избягвате експресивността и вълненията.

Сега напълно умерено знаете какво да избягвате при писането на рекомендация. Разгледайте и настоящите разгласи за работа на Karieri.bg.
Expat Asset Management търси:
Мениджър за връзки с институционални инвеститори/Relationship Manager Institutional Investors

KPMG търси:
Administrative Assistant
Tax Advisors

" Пр2 " търси:
Комуникационен специалист

" EVN България " търси:
Специалист Маркетинг
Офис управител (по заместване)

Chambre de commerce et d’industrie France – Bulgarie търси:
Responsable marketing, communication et relation avec les membres

" Еконт " търси:
Бранд управител

Cargill търси:
Senior Team Manager - Invoice to Pay
Senior Team Manager - Record to Report
Senior Team Manager - Credit to Cash
Finance Internship Program - 6 months

Cushman&Wakefield Forton търси:
HEAD OF INDUSTRIAL SPACE AND LAND DEVELOPMENT DEPARTMENT

Lufthansa Technik Sofia търси:
Авиомеханик

Epidosis Bg Sofia търси:
ACCOUNTANT

ЧОУ " Азбуки " търси:
Заместник-директор

BrightPoint търси:
Junior Private Equity Analyst

" Фрапорт туин остарял еърпорт мениджмънт " търси:
Началник на отдел " Човешки запаси "

" Икономедиа " търси:
Front-end програмист
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР