Колкото и да е трудно за вярване, най-страшният момент в

...
Колкото и да е трудно за вярване, най-страшният момент в
Коментари Харесай

Запознайте се с новия екип от съветници на Илон Мъск

Колкото и да е мъчно за поверие, най-страшният миг в завладяването на Twitter от Илон Мъск не беше, когато той влезе в офисите на компанията в Сан Франциско, носейки мивка – смешка, която трябваше да изясни, с цел да проработи (той употребява британския израз " Let that sink in ", което значи да оставиш нещо да отлежи в мозъка ти, с цел да го схванеш и приемеш).   По-страшното бяха изтеклите персонални известия сред Мъск и негови поддръжници от една страна и острите реплики сред него и към този момент някогашния изпълнителен шеф на компанията Параг Агравал.      „ Какво свърши тази седмица? “, написа Мъск до Агравал в едно от известията си, предрекли ориста на някогашния управител на Twitter. В същото време Джейсън Калаканис, 51-годишен подкастър и бизнесмен, забогатял в dot-com ерата, написа на Мъск да го напарви треньор на тима. „ Да бъда изпълнителен шеф на Twitter е моята мечтана работа “, декларира Калаканис.   Малко по-късно Мъск мъмри Калаканис, че популяризира Twitter на евентуални вложители без негово познание, стана ясно от изтеклите диалози. В последна сметка обаче цялото това нахално автолобиране от страна на Калаканис проработва, написа Fast Company.    Наскоро той промени биографията си в платформата на “Chief Meme Officer, Twitter ” и явно се е трансформирал в един от най-близките хора на Мъск – част от дребна група доверени лица, за които New York Times оповестява, че в този момент вземат решения и поучават Мъск в тактиката за трансформира на Twitter.   Групата включва още Джаред Бърчал, който ръководи фамилния офис на Мъск, както и Алекс Спиро, юрист на Мъск. NYT оповестява, че сътрудникът на компанията за рисков капита Andreessen Horowitz Шрирам Кришнан и рисковият капиталист Дейвид Сакс също са измежду съветниците на Мъск.

Източници на изданието Fast Company разискват по какъв начин тези хора ще оформят бъдещето на Twitter с известна паника. „ Не е изненадващо, че Мъск ще докара хора, на които има доверие, с цел да му оказват помощ да се оправи с този нов за него бизнес. Да си притежател на Twitter е друго от това да си консуматор “, споделя Майкъл Гартенберг, софтуерен анализатор и някогашен вложител.
Той съпоставя вътрешния кръг на Мъск с това, което направи Стив Джобс след завръщането си в Apple, когато хора, на които вярваше, му помогнаха в основните решения за това кого да задържи и кого да уволни. „ Въпросът, несъмнено, е дали Мъск получава толкоз положителни препоръки, колкото получи Джобс “, споделя Гартенберг.   Много консуматори на Twitter наподобява към този момент са взели решение за качеството на този съвет. Новината за доверения екип на Мъск накара мнозина да напомнят предходни провали и проблеми, свързани с някои от хората в този екип. Сакс да вземем за пример от дълго време е подложен на критика за съавторство на публикация от 1996 година, отдадена на политиките за противопоставяне на дискриминирането против избрани групи. В нея той споделя, че най-трагичният непряк резултат от такива политики е, че доста значими достижения на възпитаници от малцинствата могат да бъдат компрометирани.   Иса Уотсън, създател и основен изпълнителен шеф на стартъпа Squad, която познава Калаканис, разяснява предходни негови изказвания, в които той твърди, че расизмът не съществува в света на технологиите, тъй като той персонално в никакъв случай не е виждал доказателства за това. „ В момента има мощно напрежение – доста мои другари от еврейски генезис се усещат несигурни, доста мои другари от малцинствата се усещат несигурни “, споделя тя за Fast Company. По думите на Уотсън, когато привличаш група, която да създаде тактика за платформа като Twitter, е значимо да има представители на най-уязвимите и най-атакувани групи, с цел да се усещат те включени. ”    Още една група, която не е включена в „ съвета “ на Мъск в Twitter, са младежите. „ Twitter може да сътвори в действителност мощни общности “, споделя Мейгън Лойст, основателка на придвижването Gen Z VCs, което включва 14 000 млади вложители, създатели на компании и студенти. „ Бих желала да видя приобщаването на повече дами, представители на поколението Z, и други разнородни гледни точки към шефа на Twitter “, споделя тя. 

Въпреки рецензиите, има хора, които считат, че групата от съветници на Мъск би могла да има по-задълбочени знания, в сравнение с допускат скептиците.
„ По време на кариерата си се срещнах с хора като тях, иноватори, които забогатяха непристойно посредством композиция от предвидливост и шанс “, споделя Бриана Ву, софтуерен инженер и изпълнителен шеф на групата за прогресивно политическо деяние Rebellion PAC.    Ву обаче се притеснява, че тези хора прекарват толкоз доста време в диалози между тях, че се отделят от действителността. „ Те с толкоз уверени, че са новатори, толкоз враждебни са към външната рецензия, че губят прозрението – първото нещо, което ги е направило сполучливи “, прибавя тя.   Ву показва още някои опасения по отношение на доверените лица на Мъск. „ Повечето от тях са посочили шокиращи равнища на неприязън към пресата. И мисля, че най-опасното нещо е, че въз основа на кариерите си те наподобяват незаинтересовани от сигурността на дамите, цветнокожите и другите хора “, споделя тя.   „ Не съм сигурна накъде отива бъдещето на Twitter “, прибавя Уотсън. Знам сигурно, че доста хора от всевъзможен генезис – бели, чернокожи, богати, не толкоз богати, хора от технологиите и медиите и всевъзможни други сфери – също са разтревожени за това накъде отива Twitter “, споделя тя.   Гартенберг показва, че първите няколко дни на компанията след придобиването й от Мъск допускат, че има компликации, свързани със способността на съветниците да разчитат сигналите, които  дава неспокойната потребителска база на Twitter. „ Досега неща като платените сини отметки не се одобряват добре. Ако това съвет, пристигнал от доверените лица на Мъск, може би той има потребност от спомагателни съветници. “
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР