Колко силно човек е контролиран от религиозните убеждения? Могат ли

...
Колко силно човек е контролиран от религиозните убеждения? Могат ли
Коментари Харесай

За да спаси живота на малко момче, този мъж престъпил своите религиозни убеждения

Колко мощно човек е следен от религиозните убеждения? Могат ли те да се намесят в спасяването на живот? 22-годишният индиец Харман Сингх посочил с образеца си, че човечността е над всичко!

В оня ден ден младежът си бил вкъщи. Изведнъж се чул мощен скърцащ тон: някой на пътя ненадейно натиснал спирачките. Младежът погледнал през прозореца и видял, че кола е блъснала малко момче.

Ученикът получил с тежки пострадвания, като главата мубила окървавена. Детето било заобиколено от дузина хора: възрастните били комплицирани, не знаели какво да вършат. Една жена покрила раните по главата на момчето с ръце, само че това не помогнало.

Тогава Харман свалил тюрбана си и го притиснал върху главата на раненото дете. И седял до него до идването на колата за спешна помощ. Един от очевидците направил фотография на този миг и я разгласил в Twitter.

Така младият мъж се популяризирал.

Впоследствие спасителят на момчето споделил, че всеки на негово място би направил същото.

Но има една значима подробност- и тя е, че Харман постоянно е бил почитател на сикхизма. А съгласно това поверие премахването на тюрбана на обществено място значи занемаряване на убежденията и изменничество на вярата. Следователно на сикхите е строго неразрешено да вършат това на публични места.

„ Тогава не мислех, че хората ще ме видят с непокрита глава. Просто направих всичко, с цел да спася живота на нещастното момче “, споделя младият мъж в изявление за локално издание.

Оттогава той е същинска интернет звезда! Мнозина са му пратили окуражителни известия и му благодарят за това, че човешкото е по-важно за него от религиозните вярвания.

Не след дълго положителната постъпка на младежа була и възнаградена от ориста.

Когато новозеландски ефирен екип интервюирал Сингх по-късно в жилището му, те виждат, че в стаите има доста малко мебели.

Служителите на малкия екран, подтикнати от мнения на фенове, се свързали със притежател на локален магазин за мебели и дружно изненадали Сингх. Те се появиха с ново легло, диван, стол и масичка за кафе.

В нашия свят към момента има хора с основна писмен знак! Постъпката на Харман е в действителност героична, тъй като някои религии имат доста строги правила, които рядко някой се осмелява да прекрачи…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР