Колко са дълговете на Здравната каса? Въпросът днес има нов

...
Колко са дълговете на Здравната каса? Въпросът днес има нов
Коментари Харесай

Финансовият министър е открил разлики в задълженията на НЗОК

Колко са задълженията на Здравната каса? Въпросът през днешния ден има нов отговор - Финансовият министър Владислав Горанов е разкрил разлики в сумата на отговорностите, която шефът на касата Камен Плочев декларира, и действителната по документи. Горанов е изпратил и публично писмо до всички ангажирани институции в това число Министерство на здравеопазването.

В писмото си до Народното събрание проф. Камен Плочев споделя, че към края на януари касата дължи 133,6 млн. лева за лекуване на българи в чужбина. В същото време съгласно финансовия министър Владислав Горанов - отговорностите на ежемесечна база са за 7,6 милиона лв.. Горанов недоумява каква е тази разлика от 126 милиона лв..

Той споделя, че в случай че данните на проф. Плочев са правилни, би трябвало да бъдат спрени договарянията по новия рамков контракт до правене на погасителен проект на отговорностите. От Здравната каса оповестиха за " По света и у нас`, че са почнали да изготвят информации и разбори върху финансите. Сезирали са се от мнението на министър Горанов и до дни ще излязат с публична позиция.

Председателите на Лекарския съюз Венцислав Грозев и на Зъболекарския Николай Шарков упрекнаха шефа на Касата Камен Плочев, че се пробва да осуети подписването на рамковия контракт и желаеха до края на деня да оповести какъв брой са действителните задължения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР