Колко пари са нужни за да попадне човек в горния

...
Колко пари са нужни за да попадне човек в горния
Коментари Харесай

Колко пари са нужни, за да си в клуба на най-богатите?

Колко пари са нужни с цел да попадне човек в горния 1% на света по благосъстояние? Този въпрос бива задаван всяка година, като дефинирането на точната сума остава нерешена задача. Това е по този начин, тъй като всяка страна има личен предел за попадане измежду най-заможните. Така да вземем за пример, с цел да бъде човек в горния 1% по-богатство в Съединени американски щати са нужни 4.4 млн $, до момента в който в Румъния ще са задоволителни едвам 300 000 $, сочи отчет на консултантската компания Knight Frank.

За да се води човек супербогат са нужни най-малко 30 млн. $ – сума, която се оказва прекомерно висока даже за жителите на Монако, при все, че кралството има най-вече богаташи на глава от популацията в света. Оказва се, че с цел да попаднеш измежду горния 1% по благосъстояние в Монако са задоволителни 7.9 млн. $, сочи отчетът. Монако е страната с най-голям предел за влизане в елитния клуб. На второ място се подрежда Швейцария, където са нужни най-малко 5.1 млн. $. Съединени американски щати заема едвам трета позиция с 4.4 млн. $, макар, че е дом на най-вече супербогати хора в света.

Челната десятка се добавя от Сингапур (2.9 млн. долара), Нова Зеландия, Хонконг, Австралия (по 2.8 млн. долара), Ирландия (2.6 млн. долара), Франция (2.1 млн. долара) и Германия (2 млн. долара).

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Повечето американци имат вяра, че с цел да се считаш за „ зам...

Във Англия за попадане в клуба на богатите ще са нужни най-малко 1.8 млн. $, до момента в който в Япония това ще се случи при най-малко 1.5 млн. $.

Състояние от 1.4 млн. $ е нужно за влизане в горния 1% в Испания и Италия.

В Китай хората с персонално положение от най-малко 850 000 $ се водят част от горния 1%. В Русия този предел пада до 400 000 $.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Поскъпването на акциите на софтуерните компании усили броя на хората с благосъстояние от над 100 мл...

Част от горния 1% по благосъстояние в страната си са всички румънци с чисто положение от над 300 000 $, сочи отчетът. Това е 22-я най-голям предел от всички юрисдикции попаднали в изследването на консултантската компания.

Данни за България няма, само че в случай че вземем за насочна точка статистиката за Румъния и данните за Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, можем да предположим, че сумата за попадане в горния 1% по благосъстояние у нас е в порядъка на 200 000 – 300 000 $. Това обаче е единствено нечиста сделка, защото изследването не дава информация за България, а статистиката се въздейства основно от броя милионери във всяка страна.



Сред страните с най-нисък предел за влизане в елитния клуб попадат Бразилия (280 000 долара), Южна Африка (180 000 долара), Виетнам (160 000 долара), Нигерия (70 000 долара), Индия (60 000 долара), Филипините (60 000 долара), Индонезия (60 000 долара) и Кения (20 000 долара).
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР