Колко често си задаваш въпроса А сега накъде“, когато имаш

...
Колко често си задаваш въпроса А сега накъде“, когато имаш
Коментари Харесай

Ти си успешен, но не си щастлив - а сега накъде?

Колко постоянно си задаваш въпроса „ А в този момент накъде “, когато имаш кариерна концепция или цел и не знаеш в коя посока да поемеш?

Отлагаш ли взимането на решения за професионалната си промяна, когато си усетил потребността от такава?

 Мадлен Алгафари: Щастието идва след болката, от която израстваме (ВИДЕО) Жените на България 6 мин. Мадлен Алгафари: Щастието идва след болката, от която израстваме (ВИДЕО)  Гергана Стоянова: Животът е като театрално зрелище - играеш през днешния ден, на следващия ден го няма (ВИДЕО) Жените на България 5 мин. Гергана Стоянова: Животът е като театрално зрелище - играеш през днешния ден, на следващия ден го няма (ВИДЕО)  Успехът в другите функции: Десислава, която знае тайните на женската мощ (ВИДЕО) Жените на България 5 мин. Успехът в другите функции: Десислава, която знае тайните на женската мощ (ВИДЕО)  Мадлен Алгафари: Щастието идва след болката, от която израстваме (ВИДЕО) Жените на България 6 мин. Мадлен Алгафари: Щастието идва след болката, от която израстваме (ВИДЕО)  Гергана Стоянова: Животът е като театрално зрелище - играеш през днешния ден, на следващия ден го няма (ВИДЕО) Жените на България 5 мин. Гергана Стоянова: Животът е като театрално зрелище - играеш през днешния ден, на следващия ден го няма (ВИДЕО)  Успехът в другите функции: Десислава, която знае тайните на женската мощ (ВИДЕО) Жените на България 5 мин. Успехът в другите функции: Десислава, която знае тайните на женската мощ (ВИДЕО)

Снимка: Лили Георгиева, персонален списък

Ако към този момент се замисляш върху тези въпроси, то изявлението с Лили Георгиева за поредицата „ Жените на България “  е за теб.

Лили е съветник по кариерна смяна и персонален брандинг. Тя има над 20-годишен опит в работата с хора, а през 2015-та година основава авторска методология за взимане на осъзнати кариерни решения.

Тя е и създател на книгите " От обич към себе си " и " Започни начисто " . Казва, че нейната суперсила е да подрежда хаоса – оня хаос в даден стадий от живота ни, когато се усещаме неудовлетворени и изчерпани от това, което вършим.

 Лили Георгиева Снимка: Лили Георгиева, персонален списък

„ Помагам в първите стъпки към смяната. Често сме пасивни, тъй като не знаем от кое място да стартираме. Спират ни  подозрения, ограничаващи убеждения, неприятен опит и нерешителност “, споделя Лили.

Самата тя прави кариерна смяна в миналото. Завършва британска лингвистика, като по едно и също време учи и преподава.

Снимка: Лили Георгиева, персонален списък

„ Детската ми фантазия да бъда преподавател откри своето проявяване. Благодарение на моя ученичка, която се занимава с човешки запаси, се трансферирах в сферата. Там видях в елементи взаимоотношенията на всякакво професионално и личностно равнище “, споделя Лили.

В един миг хората към нея стартират да я търсят за съвет, от което следва изборът ѝ за самостоятелни практики.

Авторската методология, която основава, е като два пласта – вътрешен и външен. Ако си представим един айсберг – това, което виждаме на повърхността е по-незначително от това, което е под вода.

„ Такива са и тематиките на хората, които идват при мен. Те също виждат какво се случва най-отгоре. Наричам го опаковка – каква е специалността, в каква компания работя, каква е ролята ми в нея, в каква среда съм - това е първо ", разяснява Лили.

А под повърхността е основополагащото, с цел да се усещаме дълготрайно задоволени, да изживяваме полезности в кариерата си, да демонстрираме мощните си страни, да оставяме принос по метода, по който ние го разбираме, споделя още тя. 

Снимка: Лили Георгиева, персонален списък

Чрез методологията си отговаряме на въпроса кой съм аз, какъв човек съм, кое ми е значимо и за какво не трябва да стигаме до крайности в решенията.

„ Много постоянно хората идват, когато са в последна фаза на толерантност, имат отрицателни преживявани и травматичен опит. Има и такива, които дълго време са били сполучливи, уважавани и положителни, само че към този момент не разполагат с прочувствен запас ", споделя консултантката. 

Първите стъпки към смяната

„ Когато човек работи по посока на смяната, това е като да ампутираш част от себе си – не можеш да си го представиш. Трудно е да си тръгнеш от нещо, с което си бил обвързван дълго време “, споделя Лили.

Снимка: Лили Георгиева, персонален списък

Хората, които дълго време са работили в една организация, те се разпознават с работата си и тяхната същина се изчерпва в огромна степен.

„ Съществено е да познаваме добре себе си, с цел да разбираме изборите, които вършим. Те би трябвало да бъдат в синхрон с нас “, безапелационна е Лили.

В един миг осъзнаваме, че би трябвало да поставим старания. Невинаги е нужно да си тръгваме от актуалната позиция, само че можем да помислим по какъв начин да заявим себе си повече, личностните ни качества, по какъв начин да ги презентираме, с цел да съумяваме. Ако не покажем кои сме, по какъв начин да бъдем видяни и чути другояче?

Затова и Лили основава обучителна платформа, която следва да пусне. През нея хората могат да се ориентират на какъв стадий са и от какво имат потребност, с цел да разрешат вътрешни проблеми и по този начин да бъдат пълноценни в израстването си.

*Интервюто е снимано в Tango & Pepper Studio

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР