Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в няколко

...
Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в няколко
Коментари Харесай

Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в Пернишко

Колиформи и ешерихия коли са открити във водата в няколко обитаеми места в Пернишко, оповестяват от локалната РЗИ. Изследвани са както публични чешми, по този начин и чешми в частни дворове, оповестява ДАРИК.
 
Отклонения от нормата има при шест публичните чешми. Най-високо наличие на колиформи - 123 колонообразуващи единици на 100 мл вода, са открити в село Бобораци, а във водата на чешма в центъра на Ярджиловци са открити 107/ 100 мл ешерихия коли.
 
Бактерии във водата има още при публични чешми в селата Ребро, Дълга лука, Байкалско, и чешма в село Вукан – на разклона за  Стайчовци, както и в частни чешми в селата Садовик, Углярци и Ребро.
 
Освен колиформи и ешерихия коли, в пробите от чешма в частен дом в Углярци е открито и съществуване на минимални количества клостридиум перфрингенс.
 
Връчени са наставления на ВиК и на кметовете на Радомир, Трън и на село Ярджиловци за провеждането на наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения.
В интервала от 3 до 16 юли са осъществени проучвания в 31 обитаеми места. Взети са общо 35 проби. След осъществяване на предписанията в селата Друган и Милкьовци, където също имаше отклонения от нормата, питейната вода към този момент дава отговор на условията на Наредбата за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР