Колелото е завъртяно. Въпросът е докъде и колко ще продължи.

...
Колелото е завъртяно. Въпросът е докъде и колко ще продължи.
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Не би трябвало бизнесът да очаква, че държавата ще плати 100% от заплатата на техния работник

„ Колелото е завъртяно. Въпросът е до каква степен и какъв брой ще продължи. Няма по какъв начин да имаме работеща стопанска система, в случай че нямаме здрави хора “, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов.

По негово мнение сега ограниченията са такива, каквито би трябвало да бъдат.

„ Изолацията е най-хубавият механизъм. Това не е първа рецесия за стопанската система, само че не може към момента да се каже дали е най-голямата, защото нещата се утежняват с всеки изминат ден. Със здрави хора и със сплотена нация ще се оправим “, безапелационен е той.

Той се съгласи, че избрани браншове от стопанската система ни страдат поради изключителните ограничения, само че и без ограничавания, в случай че никой не върви по хотели и заведения за хранене, резултатът е щял да бъде същият. Значително по-голям проблем са стопанските системи към нас. Колкото повече са забавят огромните предприятия в Европа, толкоз по-тежко ще е за българската стопанска система.

Министърът счита, че би трябвало да се борим с COVID-19 на световно равнище. Имаме подготвеност да предприемем спомагателни стопански ограничения. В момента са признати единствено краткосрочни такива.

„ Моделът 60/40 е първа ефикасна мярка, с цел да се опита страната да помогне “, изясни министърът.

По негово мнение не би трябвало бизнесът да чака, че страната ще заплати 100% от заплатата на техния служащ.

Той изясни, че в този момент не е миг за популизъм. Бюджетът е един. Не би трябвало да се раздават пари единствено поради това, че някой се е събудил и е решил, че би трябвало да му се вдигне рейтинга, сподели Караниколов. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР