Колекция на италиански музей оживя във видеоигра. Геймърите и любителите

...
Колекция на италиански музей оживя във видеоигра. Геймърите и любителите
Коментари Харесай

Музей в Неапол създаде видеоигра, посветена на Помпей

Колекция на италиански музей оживя във видеоигра. Геймърите и феновете на историята могат да се насочат на пътешестване във времето, на което да научат повече за експонатите в Националния археологически музей на Неапол.

С видеоиграта " Баща и наследник " всеки може да се върне 2000 години обратно в Помпей, 24 часа преди античният римски град да бъде погубен от изригване на близкия вулкан Везувий. Главният воин в играта търси татко си, който в никакъв случай преди не е срещал, а пътуването му минава през разнообразни столетия, до момента в който стигне до актуалния образ на Неапол. За създаването на играта управлението на музея се свързва с Фабио Виола.

 
Първоначално помислих, че се майтапят, тъй като до тогава в никакъв случай не бях работил с културни институции. Това съдействие ми се видя съмнително, тъй като видеоигрите всекидневно се възприемат като занимание, а не като нещо развлекателно. Музеите са емблема на сериозното в живота.
Фабио Виола, дизайнер на игри

Видеоиграта към този момент има над 5 млн. изтегляния онлайн. А тези, които я играят, до момента в който са в музея на Неапол, отключват допълнителни загадки.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР