Колекционери се редят пред БНБ, за да закупят възпоменателна медна

...
Колекционери се редят пред БНБ, за да закупят възпоменателна медна
Коментари Харесай

Опашка пред БНБ: Колекционери чакат за монета с лика на Димитър Талев

Колекционери се редят пред Българска народна банка, с цел да закупят възпоменателна медна монета във връзка 125-годишнината от рождението на Димитър Талев, заяви.Монетата изобразява 2 лева и цената ѝ при стартиране в обращение е на стойност 54 лева

Георги Евтимов, който е колекционер от 2 година декларира за БГНЕС, че ще я резервира за себе си. Мартин Иванов също разясни, че ще причисли към сбирката си монетата на Димитър Талев. „ Събирам всевъзможни монети на видни български персони ”, споделя той.

Веско Георгиев акцентира, че „ Железният светилник ” е популярен разказ, който той е чел в учебно заведение и се интересува от творчеството на Димитър Талев. „ От 2015 година групирам монети, всички тях ги вардя за себе си и няма да ги продам ”, прецизира той.

Александър Кипрински също споделя, че ще резервира възпоменателната монета по случай 125 години от рождението на Димитър Талев за себе си. „ От година групирам монети,вече имам монета с Христо Ботев ”, споделя чакащият пред Българска народна банка.

До края на деняновата монета ще бъде предоставена и на „ Първа капиталова банка “ АД, Тексим Банк АД и „ Централна кооперативна банка “ АД за продажба в техните офиси и клонове, като лицата би трябвало да имат навършени 18 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР