Колекторите ще празнуват, ако се приеме този закон за събирачите

...
Колекторите ще празнуват, ако се приеме този закон за събирачите
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ако затворите очи, моделът на управление е като на Борисов

Колекторите ще честват, в случай че се одобри този закон за събирачите на задължения

„ Ако пандизите очи, този модел на ръководство е тъкмо като на Борисов и можете да се заблудите, че това е Борисов 4. Защото моделът е същият – нито схемите са пресечени, нито окичването на държавните компании с партийни фрагменти е спряло. Разправията е за частите от баницата, а обособените министерства бяха дадени на консигнация на партиите и там има феодални царства, където и приятелския кръг е назначен, и публичните поръчки се движат, както се движеха по време на ръководството на Бойко Борисов. “

Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия във връзка на разочарованието от модела на ръководство на страната. По думите на госпожа Манолова максимален е неуспехът на държавното управление в обществената сфера, където партията на Нинова съобщи своите гласоподаватели – пенсионерите, земеделските производители, работещите хора, фамилиите с деца.

Лидерът на Изправи се България прикани Корнелия Нинова да извърши предизборното си заричане и пенсиите да бъдат преизчислени на база осигурителния приход за 2020г. Припомняме, че последното цялостно преизчисление на пенсиите стана през 2008г. и оттогава ножицата с разликите сред по-старите и по-новите пенсии се разтваря.

Мая Манолова уточни, че поради ощетяващото преизчисление на пенсиите са завели над 100 каузи на пенсионери в цялата страна, тъй като общественото министерство на сякаш обществената партия на Нинова и Национален осигурителен институт не са присъединили актуализациите на пенсиите за 2017г, 2018г, и 2019г в новото нарастване.

„ Сега виждаме коалиция за постове, не е коалиция за хората. Приличат на сапунен сериал, който се грижи за устройване на партийните фрагменти на всяка от партиите и безусловно са не запомнили българските жители и обещанията, които поеха към тях. “ – разкритикува ръководството водачът на Изправи се България и добави:

„ Докато бяхме в Народно събрание за 25 дни преизчислихме пенсиите, за 25 дни майчинските за 2рата година стигнаха мин раб заплата, за 25 дни закрихме преторианската армия на Гешев и за 25 дни 3 дни не ни стигнаха за закриване на познавач съдилищата “ – беше госпожа Манолова за успеваемостта на групировката ѝ в Народното събрание. Тя уточни, че сега липсва обществена партия, която да се грижи за българските жители и да поведе борба против бедността и против неравенствата. Изправи се България ще бъде същинска обществена партия, която ще се бори за нов вид страна с грижа не за партийните елити, а за българските жители.

Относно импортирания закон за колекторите Мая Манолова уточни, че има голяма потребност от подобен закон, тъй като рекетът от колекторските компании върху жителите е голям и напомни, че тя като омбудсман и като водач на гражданска платформа работи по тези проблеми от години и е внесла закон за колекторите в три поредни Народното събрание, които са в основата и на в този момент оферти закон. По думите ѝ Министерството на стопанската система са употребявали текстовете на закона на Изправи се, само че са му „ извадили зъбите “ и за махнали отбраната за потребителите.

„ Колекторите ще честват, в случай че бъде признат този закон “ – беше безапелационна госпожа Манолова и даде образци по какъв начин законът изключва от обсега си заемите към банки и кредитни институции, за които няма отбрана а съставляват половината от събираните от колектори дългове; импортираният законопроект не не разрешава прехвърлянето на отговорности към колектори за топлофикации, ЕРП-та, ВиК-та, телекоми, които са в монополно положение; няма текстове, че прекачване на дълг може да стане единствено със единодушие на потребителя; няма възбрана за следващи прехвърляния сред колектори; възражения против събиране на вземания няма да се преглеждат от съд, а от орган, избран от самия колектор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР