Колегите от БСП опитват да създадат смут и да намалят

...
Колегите от БСП опитват да създадат смут и да намалят
Коментари Харесай

Мария Илиева от ГЕРБ: БСП опитват да намалят доверието на хората в изборния процес

Колегите от Българска социалистическа партия пробват да основат ужас и да понижат доверието на хората в изборния развой с настояването за замяна на състава на Централната изборна комисия. Те някак си си търсят път за оттегляне. Така депутатът от ГЕРБ Мария Илиева оцени в предаването "Офанзива " по Канал 3 настояването на Българска социалистическа партия за замяна на състава на ЦИК.

Да, чисто официално мандатът ѝ изтича, само че следва една тежка година откъм избори, и коства ми се, че не е оправдано да се подмени състава на комисията, в която ГЕРБ няма преобладаващ състав. Но няма никаква опасност за изборния развой, посочи икономистката.

Тя призна, че защото президентът Румен Радев има функционалности в възможен избор на състава на ЦИК, като предлага част от него, ръководещите имат терзания. Като се отчетат неговите изявления за болшинството, бихме могли да имаме най-малкото терзания по гладкостта на процеса на избора, сподели Мария Илиева.

Депутатът от ГЕРБ засегна и разнобоя в позициите на държавното управление и президента по тематиката Венецуела. По Конституция външната политика се дефинира от Министерския съвет, по тази причина и бе призован съвет по сигурност. И защото България е част от една общественост, не считам, че е потребно за нас да демонстрираме по този начин да се каже неединност по една значима интернационална позиция, уточни Мария Илиева.

И когато имаме призната позиция от Европейския парламент, не мисля, че е добре България да подава разнопосочни сигнали. Много е тъпо, когато президентът поучава съпротива и ръководещи във Венецуела да договарят между тях, а самичък заобикаля това в личната си страна " заключи депутатът от ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР