Колегите от БНТ Александър Марков, Владимир Богдански и Роберт Вецов

...
Колегите от БНТ Александър Марков, Владимир Богдански и Роберт Вецов
Коментари Харесай

Екип на БНТ в най-горещата точка: Следете последна информация какво се случва в Украйна

Колегите от Българска национална телевизия Александър Марков, Владимир Богдански и Роберт Вецов са единственият български екип в епицентъра на спора в Украйна.

Още от ранните часове на деня, когато се чуха първите гърмежи в Мариупол, те предават какво се случва в страната.

Към 11.00 часа българско време екипът прекъсна директното си включване в ефира на Българска национална телевизия, защото военни в региона им подредиха да се изтеглят. Нашите хора сега се придвижва към по-сигурна зона - град Бердянск.

Вижте повече за обстановката досега във видеото



От към 3.00 часа сутринта започнаха гърмежи в разнообразни украински градове, в това число в Мариупол, Киев, Бердянск и Одеса. Украйна разгласи военно състояние. Въздушното пространство е затворено.

Екипът ни, както и жителите на Мариупол бяха събудени от канонада обстрели по позицията на украинската войска. Пострадаха военни обекти, измежду които радиолокационна станция на летището в града.

Според украинската войска съветските сили от Крим се насочват към Херсон и Мелитопол. Според хора, живеещи в Мелитопол, край Херсон към този момент има сражения. Пътят сред Мариупол и Одеса е пресечен. В Одеса наши сънародници описаха, че хора се изнасят от града и бензинът по бензиностанциите е на изчерпване.

Танкове и тежка военна техника се движат по пътя към Мариупол. На изходите на града има колони от коли с хора, които се изтеглят.

На по-големите кръстовища в Мариупол има ситуирани тежковъоръжени служители на реда, които не разрешават влизането. Хората всеобщо зареждат гориво от бензиностанциите за овакантяване от града. Има и опашки пред банкоматите за запасяване със средства. Жителите се тормозят за спестяванията си, тъй като не знаят какво ще се случи.

)

Във Facebook се появиха видеа от опустошения в Мариупол

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР