Колегите няма да се съгласят в театрите и културните институции

...
Колегите няма да се съгласят в театрите и културните институции
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Колегите няма да се съгласят в театрите и културните институции да се влиза с COVID сертификат

Колегите няма да се съгласят в театрите и културните институции да се влиза с Коронавирус документ, тъй като това изрично е дискриминация, съобщи пред БТВ артистът Христо Мутафчиев - ръководител на Съюза на артистите. Той даде образец със себе си, като изясни, че има антитела, само че е изкарал вируса без признаци.

" В тази обстановка аз не мога да имам зелен документ. Това е механически въпрос и би трябвало да се реши от институцията " Х ". След като имаш антитела и си записан в системата, значи си го прекарал и имаш опцията да влезеш ", разяснява артистът.

От началото на пандемията работим на 50%, с безусловно съблюдаване на ограниченията, които са ни наложили. В доста огромна част от залите климатизацията е изменена, публиката стои с маски и през стол и през ред, не се целуват по време на представлението и не си приказват. означи Христо Мутафчиев за ограниченията, които се съблюдават в театъра.

" Нито един от предходните или сегашните ръководещи не пристигна да ревизира това, т.е. можем да кажем, че нито един от тези хора не е стъпил на спектакъл ", уточни обаче той. Актьорът добави, че до момента не е направена никаква статистика и никакво проучване какъв брой души са се заразили в театрална зала. " След като ще налагаш ограничения - направи проучване. В ресторантьорския отрасъл какъв брой индивида са се заразили? Аз съм срещу блокиране на работата на всеки един отрасъл ", разяснява той.

" С предходното държавно управление успяхме да се споразумеем страната да компенсира с пари загубите, като промени методиката и метода на финансиране. Държавата изплащаше фонд " Работна заплата " на всички работещи в областта на театралните изкуства. Искаме това още веднъж да се продължи като деяние, взети са ограничения това да стане до 1 март. Ще настояваме да се удължи тази дата ", изясни артистът.

Според него, когато провиснал ограниченията и театрите проработят на 100%, публиката в залите няма да стане още веднъж 100% от първия момент. " Хората ще са още веднъж леко уплашени и леко уплашени, което е обикновено. Няма да достигнем потенциала от 100% доста внезапно. Този празен ход ще желаеме да ни го компенсира страната с пари към театралните изкуства ", изясни още ръководителят на Съюза на артистите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР