Колега от американския PC Wolrd е имал възможността да поиграе,

...
Колега от американския PC Wolrd е имал възможността да поиграе,
Коментари Харесай

Първи поглед към Stadia: Облачният гейминг е впечатляващ, но Google демонстрира с неправилни игри

Колега от американския PC Wolrd е имал опцията да поиграе, употребявайки новата гейм услуга на Гугъл – Stadia по време на ревюто PAX West, което се организира предишния уикенд в Сиатъл, Съединени американски щати. Услугата започва от началото на 2020 година в 14 страни, измежду които не е България. Затова евентуално още известно време ще би трябвало да предаваме усещанията на други хора

Редно е да се означи и че това е прелиминарен взор към Stadia, извършен в следена среда. Както показва самият Хейдън Дингман, гейм кореспондент в PC World, оценки ще могат да се дават едвам когато Stadia бъде тествана в обществени мрежи и по възможнoст разнообразни такива.

Мнението му в резюме е: Stadia работи по-добре от предстоящото, само че и по-зле, в сравнение с би му се желало.

Нож с две остриета

Гугъл има какво да потвърждава. От оповестяването на облачната услугата по време на ревюто GDC 2019 през март, Гугъл показва опциите ѝ, употребявайки чувствителни във връзка с латентността заглавия като шуутъри и бойни игри. Посетителите на PAX са имали опцията поиграят Mortal Kombat 11 и Doom Eternal, които са работели през изкуствено лимитирана връзка до 25 мегабита. Това повече от минималните 10 мегабита, изисквани от услугата за 1080p резолюция. Според представители на компанията обаче въпросните 25 мегабита са целесъобразни за устойчиво преживяване при тази разолюция.

 Първи взор към Stadia: Облачният гейминг е впечатляващ, само че Гугъл показва с неправилни игри
И двете игри са изцяло играеми, отбелязва Дингман. Той споделя, че изиграл един мач в със Scorpion против Sub-Zero в Mortal Kombat 11, където е победил, след което е унищожил известно количество демони в Doom Eternal.

Ако не разполагате с никакъв геймърски хардуер и не планирате да си купувате подобен, то Stadia евентуално ще е сполучлив вид. Разбира се, тук са налице доста променливи, касаещи стабилността на домашната връзка, дали става дума за игра по кабел или безжична мрежа, какъв брой надалеч е центърът за данни и така нататък

В публикацията Хейдън Дингман съпоставя усещанията си от теста на Stadia с тези от към този момент несъществуващата OnLive. Той изяснява, че преди десетина години не разполагал с компютър, с цел да играе The Witcher и по тази причина се е възползвал от облачната услуга. Просъществувала сред 2003 и 2015 година Тази игра обаче надалеч не изисква бързи придвижвания и прецизен тайминг, нито екшънът е изключително централна част от геймплея.

Характеристики като горните вършат The Witcher съвършен претендент за стрийминг. Хейдън разказва и Doom и Mortal Kombat в стадия като играеми, само че и доста надалеч от идеала. Впечатленията му от втората включват доста пропуснати комбота и блокове. Бойните игри изискват акуратност на командите, като постоянно бутони би трябвало да се натискат при надали не тъкмо избрани фрагменти. Отбелязва се осезаема липса на точност, която човек чака от местна машина.

 Първи взор към Stadia: Облачният гейминг е впечатляващ, само че Гугъл показва с неправилни игри
Doom Eternal се е оказал даже по-труден за репортера от PCW, защото се е играело със Stadia геймпад. За разлика от останалите сходни артикули, тук контролерът е непосредствено обвързван с мрежата, без сигналът от него да минава през потребителско устройство. Въпреки това преживяването е разказано като непрецизно и изикващо от човек да взема поради лекото забавяне.

Като изключително явен образец се дава място в играта, където играчът би трябвало да направи серия от прецизни скокове по платформи, без да падне в пропастта под тях. Хейдън споделя, че те са се оказали изключително изнервящи и съпроводени с редица пропадания.

Заключение

Впечатленията на сътрудника са леко разочароващи, само че не би трябвало да забравяме, че става дума за обществена проява в границите на ревю. Налице са прекомерно доста променливи, които могат да окажат въздействие на прекарването.

 Първи взор към Stadia: Облачният гейминг е впечатляващ, само че Гугъл показва с неправилни игри
По време на предходни сходни демонстрации Гугъл използваше играта Assassin’s Creed: Odyssey, която по всичко проличава, че е по-подходяща за описаните горе условия. При нея стрийминг услугата оставя устойчиво усещане, споделя Хейдън.

Ще е забавно да забележим какви ще са реакциите през ноември, когато услугата ще стане налична за тестване измежду потребителите за закупилите Founders Edition пакет за 130 $. Той включва Chromecast Ultra, контролер и тримесечен абонамент за Stadia Pro. Прочетете повече по темета тук.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР