Коледно настроение завладя музея на писателя Чарлз Дикенс. Типично в

...
Коледно настроение завладя музея на писателя Чарлз Дикенс. Типично в
Коментари Харесай

Коледният дух завладя и музея на Чарлз Дикенс в Лондон

Коледно въодушевление завладя музея на писателя Чарлз Дикенс. Типично в духа на неговите най-известни произведения, къщата музей притегля гости с невероятна празнична декорация. До 7-ми януари всички искащи ще могат да се потопят в ситуацията на неговите приказни истории.

Историите на Чарлз Дикенс оживяха. Имел, светлини и невероятни коледни украшения преобразиха къщата музей на създателя като корица на някоя от вълшебните му коледни приказки. Мястото, където един от най-великите британски писатели е намирал ентусиазъм, кара всекиго да се върне назад в 19 век.



" Когато хората се сетят за Дикенс, те постоянно се сещат за Коледа. Предполагам, че е поради творбата " Коледна ария ", което към момента е една от най-популярните коледни истории ", сподели Франки Кубицки, заместник-директор на музея.



Коледа е била обичаният празник на Дикенс. В този дом, в сърцето на Лондон, той прекарва единствено три години от живота си, само че се счита, че точно от тази къща е въодушевена историята за чичо Скрудж. Освен нея, тук Дикенс написа и творбата " Оливър Туист ", с което печели своята огромна известност. Тогава даже самата кралица Виктория е била негов разпален обожател.



" Ако слезете в мазето, където е кухнята и пералното помещение, ще видите, че те са доста сходни на тези, които разказва в " Коледна ария ", където семейство Крачит подготвя коледния си пудинг ", уточни Ема Харпър, чиновник в музея.

С билет на цена сред 10 и 15 паунда дребни и огромни могат да се потопят в коледния дух. Освен доста достоверни движимости на създателя и неговото семейство, музеят показва и нови експонати, като новооткрит портрет на Дикенс. Макар и доста известен, житейският път на един от най-известните британски създатели е изпълнен с компликации, които стават тематика на бъдещото му творчество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР