Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта,

...
Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта,
Коментари Харесай

На Рождество Христово: Денков зове за преодоляване различията

Коледа е. Празник на обичта, на фамилията и на насладата, която споделяме с близки и другари. На този ярък ден можем да създадем и освен това - да бъдем дружно и да преодолеем разликите си. Това се споделя в публикувано от пресцентъра на Министерския съвет (МС) послание на премиера акад. Николай Денков по случай Коледа (Рождество Христово - б. р.). Той добавя, че можем да бъдем хора със лично мнение, само че да обсъждаме какво ни сплотява и да се грижим един за различен.

" Добрата вест, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред " , акцентира Денков. Той отбелязва, че съгласно последните допитвания до публичното мнение съвсем 60% от българите чакат по-добра нова година. Премиерът прибавя, че съгласно Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. В това министър-председателят вижда доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

" На Коледа, когато честваме раждането на положителното, дано се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е идеята, която ни сплотява? Как да създадем живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация ", декларира Николай Денков.

Той показва още, че последните бюджети редовно и доста покачват вложенията в хората. " Осигуряваме обществена поддръжка за фамилиите с деца и ще продължим да сътворяваме условия за кариерното развиване на младите родители ", твърди министър-председателят. По думите му България е на второ място по растеж на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се усилват и следващата година. " Целта ни е приходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде лимитирана. И към този момент успяхме да я свалим на равнища, по-ниски от преди войната и преди енергийните рецесии ", акцентира Денков.

Той акцентира, че само че най-голямата смяна, за която работи властта, е да бъде превърната стопанската система на евтината работна ръка в стопанска система на високата добавена стойност. Премиерът прибавя, че към този момент се притеглят стратегически вложители, които ценят знанията и уменията на българите и желаят да ги включат в технологиите на бъдещето. " Защото най-хубавата обществена стратегия е хората да имат постоянна и добре платена работа ", декларира той. По думите на Денков първите резултати от тези старания към този момент се виждат - от ден на ден българи се връщат в родината, раждаемостта се покачва и за пръв път след началото на прехода зачестяват фамилиите с две деца.

Празничното послание на министър ръководителя приключва с нов апел за обединяване в името на страната ни: " А децата на България би трябвало да порастват и да развиват качествата си тук, в родината си. Във времена на провокации всички ние се нуждаем от религия в бъдещето и от примирение пред разликите, с цел да изградим по-успешна страна. По-добри сме, когато сме дружно - и в грижите, и на празника. Весела Коледа! "

Послание за празника насочва президентът Румен Радев във " Facebook ": " В светлите празнични дни поисквам здраво здраве, духовни сили и сърдечна наслада във всеки български дом! "

Държавният глава също пожелава вярата и вярата да ни сплотяват за благословени каузи и плодородни намерения в името на мира, преуспяването на нашия народ и положителното бъдеще на България. " Честито Рождество Христово ", приключва той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР