Коледа е любимото ни време от годината. И макар да

...
Коледа е любимото ни време от годината. И макар да
Коментари Харесай

Silent Night – щипка черна комедия преди празниците

Коледа е обичаното ни време от годината. И въпреки да ни харесва да си вършим маратони с с реплики, които от дълго време са се запечатали в съзнанието ни, понякога имаме потребност да сменим гледната точка и да потърсим нещо, което да ни развълнува и да развихри въображението ни.

Иска ни се с един взор към екрана светът да нахлуе в очите ни като вълна, която да ни залюлее прелестно. И до момента в който си мислехме, че на хоризонта на празничния декември не се задава нищо изключително и мислено си представяхме, че дните ни ще бъдат поръсени само с, облаците над главата ни се оказаха нетрайни. Какво съумя да ги разсее? Новият филмов откъс на „ Silent Night ” с обичаната ни Кийра Найтли. Хорър-комедията е всичко друго, само че не и скучна. Тя доста се разграничава от класиките – „ Наистина обич “ и „ Животът е прелестен “. По всичко наподобява, че във кино лентата никой няма да запее „ All I Want For Christmas Is You “.

Вместо това английската черна комедийна драма ще вложи хрумвания и в допълнение автентично творчество като ловко прескочи клишетата, които по това време на годината дебнат от всеки ъгъл. Вярно е, че празниците могат да бъдат изключително стресиращо време за всеки, само че какво щяхте да извършите, в случай че знаехте, че краят на света настава след Коледа? „ Silent Night ” („ Тиха нощ “) ще освети празниците по изключително апокалиптичен метод. Светът на открито е изправен пред идна крах и никакви дарове, храна или просеко не са в положение да предовратят това.



Трейлърът ни кани на посетители на Нел (Кийра Найтли), Саймън (Матю Гуд) и трите им деца. Атмосферата е изключително приповдигната и кипят усилени мерки за наближаващия празник, който ще прекарат дружно с близки и родственици в провинцията. Тази идилична картина обаче напълно скоро ще стане на пух и прахуляк.

Няма по какъв начин да не признаем умелото заиграване със съзнанието ни в филмовия откъс. В самото начало „ Silent Night ” оставя усещане за разтоварваща комедия с отсенки на черен комизъм. Точно тогава, когато си мислим, че си имаме работа с филм, който гледа от приятната страна на живота, нещата внезапно се обръщат с главата надолу и поемат скоростно към апокалиптичен поврат. За да запазят интереса ни, от продукцията не разкриват в елементи това, което следва, само че в същото време съумяват да ни дадат причина да гледаме кино лентата.

„ Silent Night ” разполага и със звезден състав от артисти, които да затвърдят визията ни, че си заслужава да му хвърлим по едно око. Освен Кийра Найтли, в деяние ще забележим и Матю Гуд, Анабел Уолис, Лили-Роуз Деп и Роман Грифин Дейвис - майка му е режисьорът на кино лентата Камий Грифин.

Краткият филмов откъс ни дава опция да се потопим напълно в духа на кино лентата и да разгърнем оптимално фантазията си. Черният комизъм, несъмнено, е черешката на тортата. А ние самоуверено можем да кажем, че разполагаме с обещанието, че тази Коледа ще гледаме нещо вълнуващо. Премиерата на кино лентата е на 3 декември в кината и стрийминг платформата AMC+.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР