Колаж , Нова ТвЛюбомир Каримански обяви, че ключово за избора

...
Колаж , Нова ТвЛюбомир Каримански обяви, че ключово за избора
Коментари Харесай

Каримански: Мария Габриел ще стане премиер, ако БСП я подкрепи

Колаж, Нова Тв

Любомир Каримански разгласи, че основно за избора на Мария Габриел за министър председател ще е държанието на Българска социалистическа партия. Днес Габриел бе номинирана за министър-председател от ГЕРБ.

„ Как ще бъде подреден този пъзел, ще реши Българска социалистическа партия, а не поддръжката на друга партия. Изборът на Мария Габриел ще зависи от това дали Корнелия Нинова ще желае постове в Министерски съвет или да отидем на нови избори. Така че държанието на Българска социалистическа партия ще е основно “, разяснява в „ Пресечна точка “ по Нова Тв финансистът.

„ Много рано е да се приказва за това какво ще стане, дали ще има държавно управление, дали няма да има държавно управление, защото самия водач на ГЕРБ сподели, че остава доста отворени кутии на останалите партии, с цел да ги попълнят с министри. Преждевременно е да разясняваме единствено личността на Габриел, без да знаем в действителност дали ще има един кабинет с цялостна политика и с всичко това, което има намерение да направи “, добави Каримански.

„ Другото, което бих желал да кажа, е, че госпожа Габриел има доста положителни референции от Европа в България. Също по този начин тя беше еврокомисар преди на дигитализацията, най-общо да го кажем по този начин, всичко това, което прониква като цифрова среда в нашата стопанска система. За страдание обаче през този интервал, както и в този момент, България е на едно от последните места по показателя деси по отношение на дигитализацията и навлизането на тази цифровизация в стопанската система. Бих се надявал и ще се веселя доста, в случай че тя стане министър председател и успеем да наваксаме това закъснение. Ако успеем да не бъдем на последните места в образованието и да заемем малко по-челни места в това, за което дава отговор и тя сега като еврокомисар “, сподели още Любомир Каримански.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР