Колаж Нова Нюз, Криминален психолог направи интересен коментар за отстраняването

...
Колаж Нова Нюз, Криминален психолог направи интересен коментар за отстраняването
Коментари Харесай

Криминален психолог: Гешев беше на практика публично екзекутиран

Колаж Нова Нюз,

Криминален психолог направи забавен коментар за отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор.

Гешев беше на процедура обществено екзекутиран. След съвещанието на Висш съдебен съвет остана горчив привкус у всички, нямаше хора по улиците, които да пируват. Основанието, с което беше отхвърлен, не беше задоволително безапелационно. По тази логичност доста хора е трябвало да бъдат отстранени, казвали са доста по-сериозни неща. Остана усещането, че обективността на Висш съдебен съвет се родее с тази на Народния съд, не видях стимулирани решения. Това сподели за " Офанзива " по Нов нюз криминалният психолог Росен Йорданов.

Той разказа държанието на Сарафов като превъзбуда след обществена екзекуция в Средновековна Англия. " Това провокира леко истерично превъзбуждане. Мнозинството от Висш съдебен съвет бяха некомпетентни да вземат решение, а демонстрираха и липса на човечност. Едва ли биха били толкоз бездушни и цинични на моменти, в случай че на тях им се случи това, което сполетя Гешев. Това е остра сериозна обстановка, която провокира остри стресови реакции. Опитът за нападение е заплашил здравето и живота му, няма по какъв начин да не му повлияе. Не е хубаво да не демонстрираме обикновена емпатия, такива обстановки провокират посттравматични положения ", съобщи той.

По думите му Антон Златанов не е желал да заеме поста на началник на Гранична полиция. " Целият случай с отстраняването на Гешев потвърди, че основният прокурор е досегаем, няма спънка при политическите настроения да бъде отстранен. Лош сигнал е, че тези настроения могат да причинят линч ", счита Йорданов.

Според него Борисов е еволюирал в облика на влъхва, който внася успокоение, само че това е тактика. " Кирил Петков също е по-обран, само че като след изтрезняване. При Пеевски виждам самочувствие, с жеста на Движение за права и свободи за поддръжка на държавното управление беше доста ясно, че декларират, че партията ще поддържа Конституционни промени, само че и мигане, че няма да се вършат взаимни отстъпки, а ще имат условия. Денков и Габриел наподобяват на мениджъри, само че не и на водачи ", акцентира психологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР