Колаж ФлагманЧесто чуваме въпроса – кой стои зад Гинка Върбакова

...
Колаж ФлагманЧесто чуваме въпроса – кой стои зад Гинка Върбакова
Коментари Харесай

Депутатът Зарков: Зад Гинка Върбакова стои уродливото лице на...

Колаж " Флагман "

„ Често чуваме въпроса – кой стои зад Гинка Върбакова и „ Инерком ”. Едно е несъмнено – те са подставени лица, само че кой стои зад тях? ” Това попита депутатът от „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков по време на дълъг парламентарен спор по отношение на отчета на краткотрайната комисия за инспекция на договорката за ЧЕЗ, написа " Флагман ".

Според Зарков, зад купувача „ Инерком ” сигурно стои прикрит състезател.
„ Не знам дали ще успеем да отговорим с имена, само че несъмнено е, че зад тези хора и зад тази компания стои уродливото лице на политическо-икономическата обстановка в България, в която всичко ненормално е допустимо и нищо обикновено не може да се случи, тъй като всичко е подмолно, всичко е мъгла ”, разгласи депутатът.

Според него договорката заплашва ел. зареждането на 3 милиона души и стопанската система на страната. Депутатите били пред тест.
„ Ще оставиме ли и този скандал да мине за две седмици или ще го разнищим до степен до такава, че повече това да не може да се случва. Защото днеска е ЧЕЗ, на следващия ден е цяла България ”, сподели още Крум Зарков.

Докладът на краткотрайната комисия бе признат със 148 гласа „ за ” против 26 „ въздържал се ”.

Любопитно е, че против документа бяха от Движение за права и свободи. Всички техни депутати, които участваха в гласуването, бяха „ въздържал се ”.
Временната комисия бе ръководена от Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия.
От Движение за права и свободи откриха съществени дефекти в работата на органа. Рамадан Аталай даже откри „ операции от страна на Българска социалистическа партия ”.

Той влезе и в концептуален спор с депутати от соцпартията за смисъла на приватизацията по принцип, както и на самото ел. разпределително сдружение, опериращо в Западна България.
„ Въздържал се ” гласоподаваха и някои депутати от ръководещото болшинство -  3 от ГЕРБ и 11 от „ Обединени патриоти ”.

77 от ГЕРБ обаче натиснаха „ за ”.
От най-голямата партия бяха удовлетворени, че не е намерено присъединяване на премиера Бойко Борисов, за който имало внушения, че стои зад Гинка Върбакова.

В последна сметка с днешното си решение Народното събрание одобри отчета и изиска дейности от няколко институции.
Министерският съвет ще би трябвало да извърши разбор на осъществяването на задачите, заложени в признатата тактика за приватизация на електроразпределителните сдружения. Той ще би трябвало и да ревизира стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност.
Службите за сигурност и Българската национална банка пък следва да дават спомагателна информация по отношение на плануваната продажба на активите на ЧЕЗ в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР