Колагенът е белтък, който се среща в кожата, костите и

...
Колагенът е белтък, който се среща в кожата, костите и
Коментари Харесай

Има ли полза от допълнителния прием на колаген

Колагенът е белтък, който се среща в кожата, костите и сухожилията и обезпечава тяхната издръжливост.

Доскоро ни предлагаха да го мажем върху кожата си, като влизаше в състава на разнообразни кремове и козметични артикули за попречване на състаряването на кожата и появяването на бръчки.

Оказа се, че това е изцяло неефикасно занятие , защото нанасянето на колаген върху кожата не кара клетките да го синтезират , а единствено това би имало значение за положителното ѝ положение.

 Снимка 357337

След като никой не се подмлади от кремовете, в този момент търговците оферират друго приложение на колагена: да се приема с храната, като особено се прибавя към питиета, десерти или просто като хранителна добавка на прахуляк.

Както всички белтъци , колагенът е формиран от закачени една за друга аминокиселини или така наречен полипептидни вериги. При попадането на белтъците (в това число и на колагена) в стомаха, те се разпадат до градивните си единици, т.е. до аминокиселините, които ги построяват, като белтъците изцяло губят първичния си образ и функционалности. Това обезсмисля спомагателния банкет на колаген.

Аминокиселините, които построяват колагена, се откриват и в другите белтъци , тъй че ние одобряваме задоволително от градивните му единици, с цел да може организмът ни самичък да синтезира нужното количество колаген, без да се постановат спомагателни старания, добавки и специфичен режим на хранене.

 Снимка 357339

Производителите и търговците обаче се базират на две изследвания - едно при 50 дами на междинна възраст и едно при мишки, които наподобява регистрират някакви изгоди от приема на колаген.

Тези резултати обаче са незадоволителни , с цел да се направи каквото и да било умозаключение. Вероятността това да е следващата фешън наклонност в региона на здравословния живот и битката със старостта, е по-голяма.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР