Кокосовото брашно се наложи като един от най-популярните заместители на

...
Кокосовото брашно се наложи като един от най-популярните заместители на
Коментари Харесай

Кокосовото брашно е полезно за сърцето

Кокосовото брашно се наложи като един от най-популярните заместители на бялото пшеничено брашно. То се прави от сушен кокос и има изключителни изгоди за здравето. Изцяло естествен артикул е, което го прави прелестен избор за по-добро здраве. Не съдържа глутен, което е и спомагателен бонус за всички тези, които не употребяват глутенови артикули по някаква причина.

В кокосовото брашно се съдържат повече протеини в сравнение с в пшениченото. То съдържа и доста потребни мазнини и фибри. Отличен метод е да повишите приема на хранителни субстанции посредством прибавянето му в менюто, както и да обогатите хранителната стойност на печивата си, съгласно WebMD.

Според изследване от 2003 година, оповестено в British Journal of Nutrition, представено от изданието healthdigest.com, печивата от кокосово брашно имат по-ниско гликемично въздействие върху пациентите с диабет, в сравнение с пълнозърнестите разновидности на другите брашна, най-много бялото пшеничено, което прави кокосовото брашно един приказен вид за хора, страдащи от сходни метаболитни разстройства. Кокосовото брашно не въздейства изключително на равнищата на кръвната захар и не предизвиква внезапни скокове в стойностите ѝ.

Защо кокосовото брашно е толкоз потребно?

Кокосовото брашно дължи потребните си свойства на фибрите в състава си, съгласно healthline.com.

Високото наличие на фибри в кокосовото брашно подтиква придвижванията на червата, постоянното изхождане, усвояването на питателните субстанции, забързва метаболизма. Редовното изхождане понижава риска от развиване на рак на дебелото черво в бъдеще. Неразтворимите фибри подхранват потребните бактерии в червата, като това усъвършенства освен храносмилателната функционалност, само че и имунната система.

Кокосовото брашно не съдържа глутен , което е уместно за страдащи от глутенова нетърпимост или сензитивност. Полезно е и за всички, които се пробват да се хранят без глутен, който има капацитета да покачва възпаленията в тъканите.

Според healthline.com, кокосовото брашно има изгоди и за сърдечносъдовата система . Консумацията му може да понижи сърдечносъдовия риск, написа още изданието. Кокосовото брашно дължи тези свойства на фибрите и антиоксидантите в състава си, които намаляват холестерола и триглицеридите в кръвта.

Кокосовото брашно може да способства и в нормализирането на кръвното налягане , което също оказва благотворно въздействие върху сърдечносъдовото здраве. Както е известно, високото кръвно налягане е една от водещите аргументи за влошено сърдечносъдово положение и пораждане на сърдечносъдови произшествия. Въздействието на кокосовото брашно върху кръвното налягане се дължи на високото наличие на калий в кокоса.

Ако желаете една здравословна опция на рафинираното пшеничено брашно, кокосовото брашно може да е вашият избор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР