Кока-колата не е просто освежаваща напитка, можете да я използвате

...
Кока-колата не е просто освежаваща напитка, можете да я използвате
Коментари Харесай

Многобройните ползи от кока-колата

Кока-колата не е просто освежаваща напитка, можете да я употребявате и за доста други цели. Много хора знаят, че тя прави чудеса против ръждата, да вземем за пример. Но знаете ли също, че кафявата захарна напитка може да помогне за лекуване на ужилвания от медузи? Освен това може да се употребява при доста други досадни болести. Кока-кола може даже да се употребява за унищожаване на дъвка от косата ви.

А знаете ли, че през деветнадесети век кока-кола е измислена от фармацевт? Фармацевт на име Джон Пембъртън е изобретява колата през 1886 година Тя е производно на алкохолната напитка Vin Mariani. Пембъртън създава своята кола, която той назовава „ Френската винена кола на Пембъртън “. Когато алкохолът е неразрешен в щата Атланта през 1886 година, където живее Джон Пембъртън, той слага захарен сироп в напитката си вместо вино. Тогава са разреждали напитката с вода и се е продавала в кани. По-късно захарният сироп се смесва с газирана вода и по този начин поражда колата, каквато я познаваме през днешния ден.

Броят на брилянтните способи на приложимост на тази напитка за дома не стопира – тя в действителност може да бъде помощ за семейството и да ви спести доста пари. Във видеото можете да видите по какъв начин жена дейно почиства тоалетната си с кока-кола. Много елементарен и ефикасен способ, написа Actualno.com.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР