Кока-кола в България, в която влизат пет дружества, отчита общо

...
Кока-кола в България, в която влизат пет дружества, отчита общо
Коментари Харесай

Приходите на Кока-Кола в България надхвърлиха 0,5 млрд. лв.

" Кока-кола " в България, в която влизат пет сдружения, регистрира общо 524 млн. лева доходи за 2018 година " Плащанията към снабдители се равняват на 251 млн. лева, от които 59% са към български сътрудници и остават в страната ", заяви на конференция Юрг Буркхалтер, изпълнителен шеф на " Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани " в България. През предходната година са създадени над 300 млн. литра питиета в двата центъра на компанията в страната – в Костинброд (за безалкохолни напитки) и Банкя (за бутилиране на натурална минерална вода).
През последните седем години компанията е намалила с 5% потреблението на вода, достигайки до 1.76 литра вода, нужни за производството на 1 литър напитка. В резултат са спестени повече от 29 млн. литра вода, което се равнява на междинното годишно ползване на питейна вода на 800 българи, излиза наяве от публично показания отчет за стабилно развиване на " Кока-Кола " в България за 2018 година

" През 2018 година намалихме разноските за сила до 0.41 MJ за литър създадена напитка. За съпоставяне - с силата, която ни е била нужна преди 10 години, с цел да произведем литър напитка, през днешния ден към този момент можем да произведем освен този литър напитка, само че и да ни остане задоволително, с цел да си стоплим вода за чаша чай ", разяснява Милена Завалова, шеф по индустриалната част в " Кока-Кола Хеленик ботълинг къмпани ".

През 2018 година " Кока- Кола ХБК " понижи тежестта на РЕТ опаковката на минералната вода " Банкя " от 2.5 литра до 51 грама, или със 7 грама по-малко (колкото тежи монета от 1 лев). Пластмасовите бутилки на минерална вода " Банкя " от 0.330 л до 1.5 л са от вида PlantBottle - основани с до 30% растителни материали, което води до по-малко количество въглеродни излъчвания, отделяни при производството им.

" През последните години успяхме да понижим калориите в напитките си приблизително с 6%. От 2006 година на предната страна на етикетите на всички безалкохолни питиета в портфолиото на компанията участва скица с тъкмо количество на калориите в дадената напитка. А от края на 2018 година сдружението вкара непринудено и цветови код върху опаковките на Coca-Cola, Fanta и Sprite, който оказва помощ на потребителите да добият визия какво е процентното наличие на захар, сол, мазнини и наситени мазнини, съдържащи се в продуктите ", заяви Евелин де Лирснайдер, изпълнителен шеф на " Кока-Кола България ".

Стъклените опаковки са малко над 35% от опаковките, които " Кока-Кола НБК " пуска на пазара. Всяка бутилка се употребява приблизително 2.7 пъти за година, а целият? " живот ", преди да бъде рециклирана, е към 4-5 години, излиза наяве от отчета за стабилно развиване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР