Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя притежава много

...
Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя притежава много
Коментари Харесай

Разбивачи на митовете: истината за стриите

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя има доста скъпи качества, само че главното е да защищава тялото от механични въздействия като се разтяга. Разтегливостта й се обуславя от съдържащите се в нея протеини - еластин и колаген, разяснява Д-р Десислава Бъклова, кожен лекар

Понякога обаче по някаква причина разтягането на кожата става доста бързо, надвишава потенциала й и тя се нацепва. В тези случаи естественото произвеждане на колаген и еластин- протеините, които построяват съединителната тъкан в кожата, се нарушава. Тогава се получават стриите.

Тези неприятни следи по тялото могат да бъдат розови, червени, кафяви, сребърни или лилави. Обикновено те са тъмни при появяването си и избледняват постепенно, само че в никакъв случай не изчезват от самосебе си. Най-честите места, където се появяват стрии, са коремът, гърдите, горната част на ръцете, краката, седалището, бедрата и гърбът.

Стриите са толкоз неприятни, колкото и целулитът - никой не желае да ги има. Но те най-малко не са рискови за здравето.

Въпреки това, в случай че имате естетически проблем: кожата ви не е красива и гладка, би трябвало наложително да се консултирате със експерт - кожен лекар. Там ще получите професионален съвет за ефикасно лекуване.

Причините за появяването на стрии са доста и сложни, само че най-често появяването им се дължи на прекалено разпъване в резултат на бременност; внезапно качване или събаряне на килограми; бързо израстване на височина през пубертета.
При дамите се появяват най-често в региона на корема по време на бременност, в региона на седалището и бедрата при внезапни промени в тежестта.
При момчета в пубертета и при интензивно спортуващи за повишение на мускулната маса мъже, най-често стрии се появяват в горната част на ръцете, гърдите, подмишниците и на гърба.
Д-р Харолд Лансър и доктор Хауърд Собел от Съединени американски щати развенчават съществуващите легенди за стриите. Според доктор Лансър от време на време появяването на стрии е обвързвано с бърза смяна в тежестта, а различен път това може да зависи от генофонда, пубертета или производството на хормони като естроген. Д-р Собел добавя, че стрии могат да бъдат породени от хормонални промени, медикаменти и стрес, които отслабват еластичните нишки в кожата.

Съществуват доста легенди за стриите. Ето каква е истината.
1. Стриите се предизвикват единствено от прекалено разпъване на кожата
Факт е, че това е най-честата причина за появяването на стрии.
Но също по този начин те могат да бъдат разследване от фамилна обремененост или да са генно обусловени. Някои хормонални нарушавания като синдром на Кушинг, стрес и някои медикаменти също могат да ги причинят.

2. Само дами получават стрии
Факт е, че бременността може да докара до появяването на стрии.
Но други внезапни промени във формата на тялото, също могат да провокират стрии освен при дамите, само че и при мъжете. Бодибилдингът е една от аргументите за поява на стрии.



3. При бременност наложително се появяват стрии.

Факт е, че огромен % от бременните дами получават стрии по корема.
Но никога стриите не са наложително събитие за всички бременни дами. В множеството случаи стриите се появяват при бременност, в резултат на качване на доста килограми, при доста едри бебета или при затлъстяване. Най-добрата отбрана е поддържането на здравословно тегло. Вашият доктор би следвало да ви посъветва за най-здравословния хранителен режим и за безвредна физическа интензивност по време на бременността, с цел да се предотврати появяването на стрии.

4. Появата на стрии не може да се предотврати
Факт е, че появяването на стрии е генетично обусловена значително. Най-вече става въпрос за гени, които са виновни за оптималната разтегливост и резистентност на разпъване на кожата. Колагенът играе роля за поддържането на кожата мощна и еластична, спомага за преустановяване на бръчките и може също да предотврати появяването на стрии.
Но със здравословно хранене, приемане на храна, богата на микроелементи като цинк, ненаситени мастни киселини и витамини можем да се погрижим за кожата и да я предпазим от поява на стрии. Сред най-полезните за кожата храни са ядките, рибата, зехтинът, плодовете и зеленчуците.

5. Отслабването води до изгубване на стриите
Факт е, че редуцирането на тежестта е част от лечебния проект.
Но прекомерно бързото намаляване е противопоказно за него. То може даже да направи стриите по-забележими.

6. Стриите изчезват сами
Факт е, че стриите са тип белези, които от време на време избледняват задоволително и стават съвсем невидими.
Но без използване на лекуване е невероятно цялостното им изтриване.

7. Спорт и физическо натоварване оказват помощ за заличаването на стриите
Факт е, че стегнатата и тонизирана със спорт кожа е по-малко податлива на цепене.
Но фитнесът няма да изтрие наличните стрии като магия. Нужно е сложно лекуване.

8. Тенът прави стриите по-малко забележими
Факт е, слънцето води до избледняване на стриите.
Но те постоянно ще имат по-светъл цвят от останалата кожа и без използване на лекуване не биха изчезнали изцяло.

9. Нищо не оказва помощ, в случай че стриите са се появили.
Факт е, че лекуването на стриите е сложен и дълъг развой.
Но също по този начин е правилно, че колкото по-навреме се стартира лекуването, толкоз по-добри са резултатите. Лечението на стриите е сложно. За да е ефикасно, би трябвало да се доверите на своя кожен лекар, който ще направи обзор на кожа и ще сформира самостоятелна стратегия, която да спазвате малко по малко.
Част от лечебния проект включва здравословно и пълноценно хранене, което ще спомогне за усъвършенстване на тежестта. И ще достави на кожата комплекс от микроелементи, витамини и антиоксиданти, които ще покачат еластичността й.

Друг детайл на програмата за справяне със стриите са спортът и физическата интензивност. Те ще покачат доста здравината на кожата и ще стегнат мускулите.
Съществуват и разнообразни коктейли, съдържащи стягащи и възстановяващи вещества, които посредством микроубождания се инжектират непосредствено в стриите - мезотерапия.
Златен стандарт в оправянето със стрии е фракселния радиочестотен микронийдлинг.

Това е минимално инвазивна процедура, при която благодарение на златни микроигли се вършат фини убождания на повърхностните пластове на кожата. При този развой се освобождава радиочестотна сила, която в кожата се трансформира в топлота. Последното потомство високоспецифични фракционирани микронийдлинг лечения с радиочестота и златни игли, съставляват най-високото равнище в актуалната естетична лазерна медицина.

В “ДермаЕксперт ” може да получите най-качественото и високо профилирано лекуване на: изтриване на стрии, белези от акне; посттравматични и постоперативни белези; минимизиране на разширени пори; изглаждане на фини линии и бръчки; изсветляване и равнене на тена на кожата; стягане на отпусната кожа на лицето и тялото.

Само тук имате достъп до минимум инвазивното, най-безболезненото и най- високоефективното лекуване на стрии с FRAXIS DUO. А, когато е в ръцете на същински експерти, този лазер разрушава всички легенди и митове в името на съвършената кожа.

За повече и по-подробна информация посетете
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР